Kraljica Elizabeta prestaje nositi pravo krzno

kraljica Elizabeta prestaje nositi krzno, kraljica elizabeta II, prijestolje

Udruga za zaštitu životinja PETA pozdravila je odluku britanske kraljice Elizabete da više ne nosi pravo krzno.

Dugogodišnja kraljičina stilistica Angela Kelly otkrila je Elizabetinu namjeru u svojoj knjizi "Druga strana medalje: Kraljica, stilistica i ormar".

"Kraljičina odluka je u skladu s brojnim naprednim kupcima, tvrtkama i narodima koji shvaćaju da su umjetna krzna bolja za okoliš i da se životinje tako štite od užasnog života i krvave, bolne smrti", priopćila je danas PETA.

"Idući korak je da stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna"

"Idući korak je da kraljičini stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna ubijenih u Kanadi", dodaju u toj međunarodnoj organizaciji.

PETA procjenjuje da se godišnje radi krzna ubije oko 100 milijuna životinja.

Prema britanskom izdanju časopisa Vogue, Kelly je napisala: "Ako Njezino Veličanstvo bude prisustvovalo nekom javnom događaju na velikoj hladnoći, od 2019. nadalje grijat će je umjetno krzno."

Kraljica, 93-godišnjakinja, prošle je godine zajedno s Davidom Attenboroughom, slavnim britanskim autorom dokumentarnih filmova o Zemlji, sudjelovala u dokumentarnom filmu ITV-ja u kojem je rekla da se "zalaže za zeleniji planet".

Mediji su ranije izvijestili da je kraljevska obitelj prošle godine prestala koristiti plastične slamke i plastične boce u svojim brojnim rezidencijama.