Kako to da je prije ulaska u Hrvatsku bez problema prošao slovensku granicu?

17.08.2017

Hrvatska je policija prije nekoliko dana, prema navodima slovenskih medija, na graničnom prijelazu Macelj...

....uhitila 61-godišnjeg muškarca koji je u Sloveniji za pokušaj ubojstva 1995. bio osuđen na četiri godine zatvora.

Slovenski mediji postavljaju pitanje kako to da je prije ulaska u Hrvatsku bez problema prošao slovensku policijsku provjeru na granici. Bizarnu priču o Ljubanu G., koji je u nedjelju namjeravao ući automobilom u Hrvatsku na prijelazu Gruškovje - Macelj, a sada u zatvoru u Zagrebu čeka na izručenje Sloveniji, najprije je objavio ljubljanski "Dnevnik", a onda su prenijeli i ostali mediji.

Muškarac je u rujnu 1995. u Mariboru u svađi i nakon dosta alkohola pucao i teže ranio svog susjeda. Nekoliko je godina izbjegavao suđenje i bio nedostupan vlastima, no 2004. je nađen te pravomoćno osuđen na 4 godine zatvora za pokušaj ubojstva. Odlazak u zatvor uspješno je od tada izbjegavao iako su za njime bile 2009. i 2013. godine objavljene potjernice i tražila se međunarodna pomoć.

List "Dnevnik" navodi da nije jasno kako se Ljuban G. nakon pokušaja ubojstva tako dugo skrivao, a nakon što je uhvaćen i osuđen, nastavio se skrivati izbjegavajući izdržavanje kazne. List navodi da njegova imena nema na trenutačnom popisu ljudi koje traži slovenska policija, a ima ih više od dvjesto, no da nisu mogli provjeriti je li ga hrvatska policija pridržala temeljem nekog starog popisa traženih osoba koji je u međuvremenu izmijenjen.

Vecernji.hr


loading...