Hari Mata Hari predstavljati će BiH na Eurosongu 2015

Hari Mata Hari

... pauze, vrati na eurovizijsko natjecanje sa Harijem računa kao najozbiljnijim kandidatom, što je sada i izvjesno, javlja Dnevni avaz.

Kako dalje doznaje isti list, trenutno se sastavlja autorski tim, koji bi trebao uraditi pjesmu za Harija, a riječ je o vodećim regionalnim kompozitorima.

Prema istom izvoru, povodom toga kontaktirani su ili će se to desiti narednih dana Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Iako je projekt „BH Eurosong 2015" u začetku, te se sve informacije još čuvaju u tajnosti, Huljić je potvrdio da je s njim već uspostavljen kontakt.

"Točno je. Zvali su me da razgovaramo o BH Eurosongu. Više o tome bih vam mogao reći naredni tjedan, jer sam trenutno na turneji po Srbiji", rekao nam je Huljić jučer.

Hari Mata Hari je najuspješniji eurovizijski predstavnik u povijesti Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na natjecanju u Atini osvojio sjajno treće mjesto te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije "Lejla" oduševio cijelu Europu.

"Lejlu" je komponirao Željko Joksimović, dok su tekst potpisali Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović. Zanimljivo da su dvojica iz ovog tima kontaktirana i za Eurosong 2015.

Eurovizija u Beču od 19. do 23. svibnja 2015.
Šezdeseti Eurosong bit će održan od 19. do 23. svibnja 2015. godine u austrijskom glavnom gradu. Predstavnici brojnih europskih zemlja natjecati će se u "Wiener Stadthalle", a oficijelni slogan je: "Gradimo mostove".