Do paketića 'TRAVE' na isti način kao do soka ili čokoladice

Kanabis, travomat, marihuana, Kanada
Naime, radi se o automatu poput onog za sokove ili čokoladice, samo što se u ovom slučaju radi o, ni manje, ni više, nego o marihuani.

Iako kod nas marihuana još nije niti blizu legalizirana te iako nam je poznata europska 'Meka', Amsterdam, kada se radi o 'travi', iz Kanade dolazi vijest o postavljanju prvog takozvanog 'travomata' u toj zemlji. Tako sada Kanađani mogu kupiti vrećicu marihuane na isti način kao što to rade kada žele kupiti sok ili čokoladicu iz automata, piše Večernji list.

Studija tvrdi da je marihuana dobra za mentalno zdravlje

Prvi 'travomat' u Kanadi postavljen je u prostorijama udruge 'Pain' u Vancouveru, a cijena za vrećicu marihuane kreće se od 70 do 80 kanadskih dolara. Naime, marihuana u Kanadi nije potpuno legalizirana, no oni kojima je potrebna za medicinske svrhe od ove je godine mogu kupiti na već spomenutim 'travomatima'. U ponudi je desetak vrsta kanabisa.

Način kupnje je jednostavan, identičan kao kad se kupuje sok ili čokoladica iz automata. Nakon ubacivanja novca iz 'travomata' ispada vrećica s izabranom vrstom kanabisa.Iako je konzumacija marihuane u medicinske svrhe u Kanadi izazvala veliku javnu raspravu, izgleda da su tamošnje vlasti otišle i korak dalje u procesu legalizacije te lake droge jer za razliku od SAD-a gdje onaj tko koristi marihuanu u medicinske svrhe prije kupnje mora pokazati recept, u Vancouveru to nije slučaj. Svatko može kupiti proizvod na 'travomatu', a kupce kontrolira osoblje udruge 'Pain' u čijim se prostorijama nalazi aparat. Oni su pak odlučili uvesti i poklon-bonove pa je sada moguće nekome za rođendan darovati bon za vrećicu trave.