Dinu Dvornika nije zanimala matematika, samo mu je bila glazba u glavi

dino dvornik
To je strašno. Tek kasnije smo saznali što rade. Mislim da su bili prvi penjači bez ikakve zaštite - priča kroz smijeh Diana Dvornik o sinu Dini, koji bi, da je poživio, danas slavio 54. rođendan.

- Bio je živ, a dobar. Kako mu rođendan pada usred ljeta, kad su svi bili raštrkani izvan Splita, a Deanu je u drugome mjesecu, običaj je bio da se i Dini na Deanov rođendan donose pokloni. Nisu trebali, ali on bi pitao gdje je za njega poklon - smije se Diana.

U školi je bio među mirnijima.

- Njegova učiteljica mi je jednom rekla: ‘On vam je, gospođo, najmirniji'. Ja pitam kako to. Kaže ona meni: ‘Zato što ga ništa ne zanima. On bi samo gledao kroz prozor'. Rekao joj je: ‘Matematika mi neće u životu trebati, meni je samo glazbau glavi' - kaže Diana.

Zgoda s bratom prisjetio se i Dean Dvornik.

- Kad smo jednom došli u Sarajevo, otišli smo na Baščaršiju. Ja naručujem kavu, a konobar pita Dinu: ‘Što ćeš ti?'. Kaže on: ‘Daj mi pivo'. Kaže konobar da ne toče alkohol. A kaže Dino: ‘Udri me macolom po glavi da me zamanta' - smije se Dean.

Dinu nije bilo briga za slavu ni novac.

- Kad je osvojio sve te puste nagrade na Splitskom festivalu s ‘Ništa kontra Splita', sreo sam ga kasnije te večeri kako stoji s pokojnim menadžerom Grabovcem na parkingu. Žustro su raspravljali s ovim šta naplaćuje parking. Kažu njih dvojica meni: ‘Deane, dođi ovamo". A Dino u ruci drži sve nagrade. Kaže: ‘Daj mi sto kuna da platim parking i benzin. Idem u Zagreb. Ja pitam kako će do Zagreba sa sto kuna benzina. Kaže on: ‘Prijatelj nam je u Kninu, dat će nam on'. Kako je neopterećen bio. Nema ni centa u džepu, a osvojio sve nagrade - kaže Dean.

24sata.hr