Autentični suvenir iz Hrvatske: Plitvička jezera u bočici parfema, jednostavno nazvanog 'Plitvice'

Plitvice, parfem
Nacionalni park Plitvička jezera su popularna turistička destinacija, što za domaće, što za strance.

Prije koji dan su objavili kako pripremaju novi autentični suvenir - parfem Plitvice.

Kako opisuju, glavna parfemska nota dolazi od autohtone vrste orhideje koja raste na području Plitvica, tu je i mirisni spoj mahovine i slapova, ličkih šljiva i ljiljana koji rastu po šumama Velebita.

Poruka "Zaljubi se" ugravirana je na bočici parfema i poziva da se zaljubimo u slapove Plitvičkih jezera, ali u sam parfem.

Kutijica parfema je ukrašena kapljicama, a miris je svjež, baš kao i svaki posjet prekrasnim i jedninstvenim Plitvicama.

"Prošle godine zaključili smo da na području velikog turističkog potencijala oko Plitvica, postoji vrlo malo kvalitetnih premium proizvoda koji bi turistima dali dodatnu vrijednost, uspomenu i emociju. Ako idemo lokalnije, rijetko ćete pronaći suvenire posebnije od lokalnih delicija, odjevnih detalja, figurica i majica. To je svakako potrebno i lijepo, ali naša vizija bila je usmjerena na nešto drugačije. Željeli smo napraviti odmak, a opet dati notu Plitvica i Like. Parfem Plitvice je bio odgovor na našu viziju o kojoj sada tržište mora reći svoje, nadamo se da će ideja biti prepoznati", izjavio je Ante Fumić, jedan od osnivača The Plitvice Times, prvog turističkog magazina na engleskom jeziku koji promovira priče iz Like, a sada i parfema Plitvičkih jezera

Parfem se može kupiti i putem interneta na stranicama Plitvičkih jezera za 42 američka dolara.