16 stvari koje današnji klinci nikada neće raditi - 03.04.2015

klinci, djetinjstvo, stvari
Današnji klinci nikada neće:

1. ... brinuti oko propuštanja omiljene TV serije. Zahvaljujući raznim online servisima za gledanje serija, svaka epizoda sada im je nadohvat ruke kad god to požele. Nikada neće tražiti reprize u TV programu i žalovati kad shvate da su i nju propustili.

2. ... posuđivati filmove u videoteci. Današnja djeca ostat će zakinuta za iskustvo posuđivanja VHS kazeta koje je uključivalo višemjesečno iščekivanje novih filmova, listu čekanja za hitove i obavezno premotavanje kazete prije vraćanja.

3. ... nazvati mamu s telefonske govornice. Treba im prijevoz nakon izlaska? Mobitel je u ruci, a mama i auto samo jedan poziv dalje. Žicanje telefonske kartice za jedan poziv njima je nepoznanica.

4. ... voziti bicikl bez kacige. Razbijene glave i ožiljci na čelu sada su prošlost zahvaljujući kacigama.

5. ... igrati se u 'opasnim' parkićima. Nema više razderanih koljena i dlanova. Beton je odavno zamijenila mekana playtop podloga , a naše stare penjalice sada su modernizirane i pretvorene u 'sigurne' sprave.

6. ... pisati krasopisom. Rukopis se drastično mijenja sa svakom novom generacijom i umjetnost lijepog pisanja polako nestaje.

7. ... svojoj simpatiji snimiti kazetu s ljubavnim pjesmama. Njih su zamijenile playliste koje djeca naprave za dvije minute. Mi smo danima radili svoje kompliacije, na radiju čekali omiljene pjesme kako bi ih snimili i umirali od tuge kada nam je voditelj 'uletio' na kraj pjesme sa svojom pričom.

8. ... koristiti enciklopedije za svoje referate. Umjesto odlaska u knjižnicu i višesatnog pretraživanja enciklopedija koje se nisu smjele iznositi van, djeca danas upale kompjutere i pohrle na online enciklopedije.

9. ... pisati na pisaćoj mašini. Ručno štampanje teksta je prošlost. Osobna računala potpuno su istisnula pisaće mašine koje su bile nezaobilazni dodatak svakog ureda.

Izvor: zadovoljna.hr