WHF je spreman – A Vi?

West Herzegovina Fest

Red glazbe, red filma, red kratke priče... i sve je spremno za 16. izdanje West Herzegowina Festa, koji se od 26. do 28. 7. održava u Širokom Brijegu.
Uz rijeku Lišticu publici će se predstaviti devet bendova, bit će prikazana 15 kratkih filmova, a u festivalskom fanzinu našlo se 27 odabranih kratkih priča. Selekcija je to od ukupno 380 prijavljenih koji su željeli sudjelovati na ovogodišnjem festivalu i pokušati osvojiti naklonost žirija.

Naime, najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi's. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Uz to, u sklopu festivala bit će održano i pet koncerata. Prvu večer zatvorit će nastupi Vojka V. i Nine Badrić. U petak, druge festivalske večeri, nakon programa u konkurenciji, nastupaju Vatra i Kries, a festival će u subotu, nakon proglašenja pobjednika i stand-up nastupa Nikole Đurička, zatvoriti Bajaga i Instruktori.

U sklopu festivala održavat će se i Art Corner koji će posjetiteljima omogućiti da osjete i vide stvaranje umjetničkih djela a književni dio obogaćen je predstavljanjem knjige Tanje Mravak ''Naša žena'', koji će se održati u petak u 18 sati u hotelu Park, te programom ''Kratka priča o kratkoj priči'' koji će, s početkom u 18 sati također u hotelu Park, biti uvod u festivalsku večer u subotu.

Detaljan program dostupan je na internetskim stranicama festivala, a ulaz na festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.