Vlatka Pokos: Primitivci na Balkanu misle da su vulgarne riječi komplimenti

vlatka pokos

Pjevačica, koja se u Toronto preselila u tajnosti krajem prošle godine, kaže da se pridružuje milijunima žena diljem svijeta koje su doživjele seksualno nasilje.

- Mislim da ne postoji žena koja se tijekom života nije susrela s tim. Nažalost, i u puno razvijenim društvima to je normalno i prihvatljivo. Žrtve se potiče da šute i čak se krivnja svaljuje na njih - rekla je Pokos.

Najviše zamjera samim ženama koje se umjesto na seksualne nasilnike obrušavaju na žrtve.

- Zlostavljanje se događa posvuda, ne samo u show businessu. Na Balkanu, primitivci misle da je vulgarno dobacivanje kompliment - rekla je pjevačica.

Tvrdi kako se u Kanadi, gdje trenutno studira menadžment, muškarci prema ženama odnose s poštovanjem jer je to dio njihove kulture.

- Žene ovdje podržavaju žene za razliku od Hrvatske - zaključuje Vlatka.

Iz Hrvatske se odselila, kako je rekla, zbog toga što za nju kao elokventnu voditeljicu nije bilo posla na televizijama. Dodala je da tečno govori engleski i talijanski jezik, a služi se njemačkim i francuskim.

Vlatka u Torontu živi nedaleko od Ivice Biljana (49), s kojim ima turbulentan odnos. Iako se šuškalo kako će početkom studenog doći u Zagreb i voditi izbor za Miss i Mistera turizma, Pokos se ipak nije pojavila.