VIDEO  Najbolniji padovi na modnim pistama

hrana, vitka linija, debljanje, manekenke, padovi

Tjedni mode u New Yorku, Londonu i Milanu preplavili su mediji koji su analizirali kolekcije najvećih dizajnera i njihovih stilskih viđenja sljedeće sezone. Osim živopisnih, elegantnih te seksepilnih kreacija mogli smo svjedočiti i padovima manekenki na pisti.
Skliska pista na reviji herve Legera bila je previše za manekenku

U ovom modnom mjesecu bilo ih je više nego ikada prije, a razlozi tog bolnog trenda su osim ubojito visokih štikli izrazito skliske modne piste.

Kada se tim nemilosrdnim faktorima pridodaju i sve mršavije noge manekenki nepripremljene na postavljene izazove, sva je sreća da modeli umjesto u garderobi nisu završili u vozilu hitne pomoći.

Prvi slavni pad dogodio se Naomi Campbell kada je na reviji Vivienne Westwood 1993. godine pala na stražnjicu zbog potplata visokih 10 centimetara i peta od 23 centimetra.

Taj se Naomin trenutak od tada dogodio mnogim manekenkama koje u modnu povijest nisu ušle kao supermodeli, već kao hrabre žrtve dizajnerskih modnih ludorija.

I mnoge domaće ljepotice znaju što znači pokleknuti ili pasti na pisti. Jelena Orešković pamti pad koji joj se dogodio prilikom završnog izlaza na jednoj reviji.

'Anica Kovač mi je stala na haljinu zbog čega sam pala, no ustala sam i nastavila dalje kao da se ništa nije dogodilo', ispričala nam je Jelena.

Neugodnosti na pisti iskusila je i Aleksandra Grdić. Prevelike cipele zadale su joj poteškoće prilikom hodanja, pa kako bi izbjegla spoticanje ili pad Alex je skinula cipele i nastavila bosa kao da se ništa nije dogodilo.

'Problem nije u manekenkama već u često preuskim modelima i pistama po kojima je nemoguće hodati', pojasnila je Aleksandra.

izvor: zadovoljna.hr