VIDEO  Vatrena Mila Horvat oduševila svojim seksi plesom

ples sa zvijezdama, ples, Mila Horvat
...koje su opravdale očekivanja i koje ćemo sigurno vidjeti i u finalnom obračunu. Nova peta sezona donijela je i tri nova pravila. Prvi se odnosi na novi način ispadanja. Umjesto dosadašnjeg zbrajanja glasova publike i žirija i izbacivanja para s najmanjim brojem bodova, od ove sezone će dva para s najmanje bodova (zbrojeni glasovi žirija i publike) na kraju svake emisije ponovno plesati ples odluke, a ispadat će onaj par koji dobije manje glasova od strane žirija. Dakle, glasovi publike (uz žiri) odlučivat će o redoslijedu i o dva najlošija para, ali će žiri odlučivati tko će ispasti iz emisije, piše tportal.hr.

Druga promjena u pravilima jest bodovanje bečkog valcera - u petoj emisiji će svi parovi, uz redovni ples, otplesati i bečki valcer, za što će biti ocijenjeni zajedničkom ocjenom žirija (žiri će se dogovoriti o ocjeni svakog para, odnosno donijet će ju zajedničkim 'vijećanjem' - za razliku od 'redovnog' plesa za koji se zbrajaju bodovi svih članova žirija, za valcer se dobiva jedna ocjena - maksimalna ocjena za redovne plesove je 40, a za valcer je 10). Treća promjena jest u bodovanju redoslijeda: ukoliko su prva dva para bila izjednačena po broju bodova - oni su dobivali broj bodova za prvo mjesto, dok je sljedeći par dobivao bodove za treće mjesto. Od sada će taj par dobivati bodove za drugo mjesto.

Nakon što smo i prije početka pete sezone saznali za promijene, show je napokon mogao početi. Kao i uvijek šarmantni, elegantni i elokventni voditeljski par, Barbara Kolar (koja je izgledala fantastično) i Duško Čurlić (uvijek elegantan), uveli su nas u petu sezonu, kao i svih osam parova koji su ušetali na plesni podij.

Žiri u starom provjerenom sastavu (Elio Bašan, Milka Babović, Dinko Bogdanić i Davor Bilman) je zauzeo svoja mjesta nakon čega je slijedio i prvi plesni par kojeg su činili Sanja Doležal i Hrvoje Kraševac koji su zaplesali engleski valcer. Hrvoje se već na prvom plesu pokazao kao odličan mentor jer se Sanja doista trudila pokazavši na samom početku da je savladala držanje i eleganciju iako joj je nedostajalo ipak malo poleta. Sanja nije krila zadovoljstvo čim je došla do daha dok žiri i nije baš bio blagonaklon te im dodijelio tri sedmice, jednu šesticu odnosno ocjenu 27.

Bojan Jambrošić i Martina Bastić bili su drugi par pete sezone i predstavili su se u razigranom cha cha cha plesu na stari hit grupe Salt-N-Pepa 'Push It' u sjajnoj izvedbi pratećeg benda. Žiri je birao što pristojnije fraze nježno dajući do znanja da i nisu baš zadovoljni njihovom izvedbom što se dalo jasno vidjeti u prilično nezgrapnim Bojanovim plesnim pokretima. Žiri je i ocjenama rekao što misli dajući im samo petice i malih 20 što je ostavilo vidljivo razočarenje na Jambrošićevom licu.

Engleski valcer plesali su i Nera Stipičević i Damir Horvatinčić i plesali su ga pokazujući svu ljepotu plesanja istovremeno dajući do znanja da su ozbiljni favoriti za ulazak u finale i borbu za pobjednike pete sezone. Sa time sa bezrezervno složio i član žirija Davor Bilman koji im je dao devetku dok je sveukupan zbroj bio dovoljan za visokih 29.

Lijepa Ivana Brkljačić sa svojim je učiteljem Markom Hercegom zaplesala cha cha cha i opravdala što je rekla u najavi showa da nikoga ne može razočarati jer nitko od nje ništa i ne očekuje. Ivana je vidljivo uživala u plesu pokazujući da se maksimalno potrudila. Žiri nije skrivao prigovore, sipajući ih iz rukava, ne štedeći njezin trud što su pokazali i na kraju u svojim ocjenama. Dali su im 21. Ipak za jednu ocjenu više od Jambrošića.

Drugi su dio prve emisije pete sezona showa 'Ples sa zvijezdama' otvorili Zijad Gračić i Tihana Devčić engleskim valcerom. Markantni glumac nije baš pokazao zavidno umijeće plesanja već više svoju kavalirštinu. Žiri je bio dosta suzdržan mada su im na koncu ipak dali 25.

Cha cha cha su plesali i Petar Vlahov i Ana Domišljanović. Sudeći po onom što smo vidjeli, Vlahov je više pokazao pozu i držanje jednog galeba na ljetnoj terasi nego plesno umijeće, a zbog sjajne mentorice Ane djelovao je još slabije. Žiri nije štedio komplimente Ani suzdržavajući se od otvorene kritike Vlahovu mada je Bilman iskreno proznao da je bilo puno pokreta iz teretane dajući im na kraju trojku. Sve u svemu, plesali su za pet jer su ostali članovi žirija dali samo petice. Najniža ocjena prve emisije - 18.

Hrvoje Rupčić i Marija Stošić zaplesali su valcer. Za jednog udaraljkaša koji se proslavio strastvenim kubanskim ritmovima, Hrvoje je plesao i više nego odlično. I žiri je zaključio da uopće nisu bili loši i dao im dvije šestice i dvije sedmice - 26.

Kao posljednji su nastupili vatrena i seski Mila Horvat i iskusni Robert Schubert koji je u samoj najavi izrazio optimizam najavljujući ulazak u finale. Njihov cha cha cha bio je ujedno i najbolji ples prve emisije u kojem je Mila pokazala da, osim što je stvarno lijepa i seksi, ima sve šanse doći do finala. I žiri je bio pun hvale za odlično uigrani par koji je osim znanja plesa pokazao i plesnu energiju. Štoviše, Mila je izgledala više kao mentorica Robertu. Sa razlogom su dobili i najveću ocjenu - 31.