Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile ulazak u veliko finale!

Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile ulazak u veliko finale!

Trenutak koji su mnogi čekali više od godinu dana - početak Eurosonga 2019. godine. Megapopularno natjecanje za najbolju, najvrckaviju i najupečatljiviju europsku pjesmu godine u Tel Avivu u Izraelu.

Prva polufinalna večer započela je nastupom prošlogodišnje pobjednice Nette Barzilai, koja je pred punom dvoranom u Tel Avivu otpjevala svoju pobjedničku pjesmu "Toy".

Nakon njezina nastupa počeli su atraktivni nastupi 17-ero izvođača koji su pokušali izboriti svoje mjesto u finalnoj večeri Eurosonga, koja će biti održana u subotu 18. svibnja. U velikom finalu ove ćemo godine, između ostalih, gledati predstavnike Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije!

Predstavnica susjedne nam Srbije Nevena Božović oduševila je publiku u dvorani u Tel Avivu kao i gledatelje pred malim ekranima, dok su Zala i Gašper pokazali kako pravilo "manje je više" doista vrijedi.

Svake godine Eurosong okuplja tisuće zaljubljenika u ovu manifestaciju koja već generacijama oblikuje glazbeni ukus Europe. Od nekoć popularnih talijanskih pjesmica, do vladavine Irske koja je bila i ostala jedina zemlja s tri uzastopne pobjede, pa sve do pobjede grupe Riva prije točno trideset godina.

Šarenilo, šljokice i veselje glavne su karakteristike ovog showa, kojem u posljednjih nekoliko godina ipak malo opada popularnost, i to zbog neobično dalekih zemalja koje sudjeluju u izboru za najbolju europsku pjesmu! Tako se natječu Australija, ali i sami Izrael, no neovisno o kritikama, Eurosong je uvijek dobar povod za zabavu i bodrenje naših kandidata.

dnevnik.hr