Thompson i Jelena Rozga u milijunskim poreznim dugovima

Jelena Rozga
... državi morati platiti gotovo milijun i 700 tisuća kuna poreza na dohodak za 2007. i 2010. godinu.

Poreznici su u svom nalazu utvrdili kako je Perković u 2007. godini ostvario tri milijuna i 90 tisuća kuna dohotka kojeg nije prijavio i na koji nije platio porez, te još 194 tisuće u 2010. godini. Na to mu se u rješenju spremaju razrezati 1,6 milijuna kuna poreza ukoliko ovaj put ne donese uvjerljivije dokaze o porijeklu svoje imovine.

Uz to poreznici su nadzirali i njegovu kolegicu Jelenu Rozgu i u tri su godine, 2009., 2010. i 2011. godini, utvrdili dva milijuna i sto tisuća kuna neprijavljenog dohotka, pa bi i ona mogla dugovati više od pola milijuna kuna poreza, ako se konačno ne odluči razgovarati s poreznicima, što je dosad izbjegavala, i ponudi im dokaze o stjecanju te imovine.

Što se tiče Perkovića, poreznici su do najvećeg dijela novoutvrđenog dohotka, a time i dodatnog poreza došli istražujući 450 tisuća eura vrijednu kupnju nekretnine u ulici Kameniti stol. Istu su stvar poreznici istraživali i prije više od godinu dana, ali slučaj nije zavšen, a u ponovljenom nalazu sada ne prihvaćaju nijedan dokaz koji im je Thompson ponudio.

Oba slučaja mogu trajati još mjesecima, ako ne i godinama jer nakon prigovora na zapisnik, odnosno nalaz, i Thompson i Rozga dobit će priliku žaliti se i na rješenje Porezne uprave, odnosno pokrenuti upravni spor.

Izvor: vecernji.hr