Tarantino odbija promijeniti radnju filma 'Once Upon a Time In Hollywood' za kinesko tržište

Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, Quentin Tarantino, film, radnja filma
Ova izjava uslijedila je nakon kritike filma originalnog naziva "Once Upon a Time In Hollywood" koju je uputila kćerka Brucea Leeja Shannon koja se žalila na način na koji je prikazan njen otac.

Shannon Lee je još u kolovozu rekla da joj je "odvratno" vidjeti oca kako u novom filmu Quentina Tarantina igra "arogantnog š**ka". Prema novim informacijama, ona se žalila Nacionalnoj upravi za film, tražeći da se naprave promjene u načinu na koji je prikazan njen otac, piše Sky News.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Scf8nIJCvs4

U jednoj sceni, Bruce Lee počinje sukob s kaskaderom po imenu Cliff Booth, likom kojeg utjelovljuje Brad Pitt. U filmu je Lee pobijedio u prvoj rundi, dok je u drugoj evidentno izgubio.

"Bruce Lee je bio nekako arogantan momak. Nisam mnogo toga izmislio", kazao je Tarantino neposredno prije premijere filma.

Puštanje u prodaju filma u Kini, koje je zakazano za 25. listopad, odgođeno je na neodređeno vrijeme. Glumačka ekipa čiju okosnicu čine Leonarda DiCaprio i Brad Pitt je uslovila da ovaj film postane veliki hit u zemlji, gdje je DiCaprio glavna zvijezda zahvaljujući ulozi u "Titanicu".

U međuvremenu, kineske vlasti priopćile su kako bi trebalo preurediti film zbog "nedoličnog prikazivanja" Brucea Leeja prije nego što uopće i počne prodaja filma "Bilo jednom u Hollywoodu". No, Tarantino odbija ponovno uređivanje filma obrazlažući da Kina nije ponudila objašnjenje za svoje prigovore, prenosi Klix.