Tajni svijet Luke Modrića: Upoznajte povučenu ženu koja stoji iza svih njegovih uspjeha

Luka Modrić, svadba, Luka Modrić, svadba, Luka Modrić, Vanja Modrić, život
Dnevna soba bračnoga para Modrić, velik televizijski ekran, čitava kolekcija utakmica Lige prvaka i španjolskog prvenstva i upravljač u ruci pomoću kojeg se svaka zanimljiva i važna akcija vrti nekoliko puta, piše jutarnji.hr. Modrići tako mogu provesti sate i sate...

Naime, iza velikog uspjeha hrvatskog reprezentativcaLuke Modrića , njegova prvog osvajanja Lige prvaka s Real Madridom, ne stoji samo mašinerija kraljevskog kluba i umješnost trenera Carla Ancelottija, već i sretan izbor bračne partnerice. Svojim udarcem iz kuta nakon kojeg je Sergio Ramos postigao gol, Modrić je presudio nadmoći Reala nad Atleticom, a kako i ne bi kad osim napornih treninga i priprema i kod kuće ima pravu malu školu nogometa, dril teorije i analize.

Naime, dobro upućeni u bračne vode Modrićevih, Luke i Vanje, govore kako njegova pet godina starija žena snima sve utakmice koje bi Modriću mogle u karijeri pružiti vrlo korisne informacije o prednostima i slabostima pojednih timova i igrača.

Kad proradi inat

- Vanja Modrić skuplja sve snimke utakmica i onda ih zajedno s Lukom gleda i pomno analizira - kaže vrlo upućeni izvor. Ona nije od jučer tako profesorski nastrojena prema Modrićevoj karijeri. Još prije nekoliko godina, dok još nije bila gospođa Modrić, priznala da je najveći kritičar igre slavnoga hrvatskog reprezentativca.

"Poslije svake utakmice gledamo snimku. Luka analizira sve, svaki pokret, uvijek mu govorim - moraš više pucati, a on uporno više asistira, a manje puca. I kad savršeno odigra, ja opet nešto nađem, a u njemu tada proradi inat", otkrila je svoju strogost Vanja koja je s Lukom od 2004. godine. Upoznali su se u jednom kafiću u zagrebačkim Ravnicama. Pet godina starija ekonomistica tada je radila u Mamićevoj agenciji. Njihov prvi razgovor preko mobitela, iako se nisu poznavali, trajao je - tri sata.

Vanja, tada Bosnić, u to je vrijeme navraćala i u prostorije NK Dinama gdje joj je mama Vesna Juraić bila šefica računovodstva. Mama ju je prvi put odvela na utakmicu 1996. godine.

- Vanja je bila fina i obična curica, vrlo ljubazna, antitip cura i žena nogometaša. I mama joj je bila fina gospođa. Mama više nije u Dinamu, ali sve zna o poslovanju Zdravka Mamića - kažu oni koji se sjećaju vremena kada je mlada ekonomistica počela hodati s Modrićem. Vesnu Juraić igrači Dinama svojedobno su zvali "Šefi", smatrali su je šeficom zato što su joj se uvijek obraćali kad ih je zanimalo nešto oko ugovorom definiranih plaća te premija. Kada je njezina kći prohodala s Lukom, gospođa Juraić izjavljivala je da Modrića, unatoč privatnoj povezanosti s Vanjom, tretira kao i ostale igrače.

Ambicije i ciljevi

Vanja Bosnić zaljubila se u Luku Modrića kada je on imao devetnaest godina. Ono što je Vanju privuklo kod Luke jest njegova jednostavnost, skromnost, samozatajnost, velika samouvjerenost kao i to što ga rijetko što izbacuje iz takta. Svidjelo joj se što ima velike ambicije i ciljeve, što je siguran u sebe i što nije naročito ljubomoran, "taman onoliko koliko treba da ste sigurni da vas netko voli". Nije baš bila oduševljena time što je tvrdoglav, nevjerojatno pedantan te pretežito tih i šutljiv, dok je ona brbljavica.

Modrićeva skromnost korijene vuče iz onoga što je proživio kao dijete. Njegovu je obitelj koja potječe iz sela sa zabačenih obronaka Velebita rat odveo u Zadar gdje su dobili prognanički smještaj u hotelu "Iž" koji je bio blizu stadiona Nogometnog kluba Zadar. Tako je otac Stipe svoga sina dao u nogometaše.

- Kad se spustio s Velebita u Zadar, mali nije znao ni što je naranča - živopisno danas neki opisuju Modrićevo skromno podrijetlo. Modrićevi su bili toliko siromašni da mu otac nije mogao kupiti ni štitnike za noge, nego mu ih je sam izrađivao od daščica. Od prve velike zarade Luka je najprije roditeljima kupio veliki stan u Zadru, a tek poslije je sebi osigurao nekretnine u Zagrebu i Londonu. Kupio je i također vilu u zadarskome apartmanskome naselju Punta Skala.

Upoznavanje s mamom

Vanja i Luka Modrić od 2006. godine žive zajedno. Godinu ranije Luka je Vanju upoznao sa majkom Radojkom, ocem Stipom i sa sestrama. Kod matičara su se vjenčali 2010., a godinu dana kasnije i u crkvi. Veliko slavlje 2011. bilo je u hotelu Westin. Na "vjenčanju godine", kako su ga mediji proglasili, bila su mnoga poznata lica: Vedran Ćorluka, Eduardo da Silva, Ognjen Vukojević, Stipe Pletikosa, Hrvoje Čale, Tomo Šokota, Boško Balaban, Silvio Marić, izbornik Slaven Bilić, Zdravko Mamić... Sina Ivana dobili su 2010., a lani kći Emu.

Preko BiH do Madrida

Luka Modrić prošao je strmovit nogometni put u vremenu kada ga je Dinamo bio posuđivao u Zrinjski iz Mostara te Inter iz Zaprešića. Iako je nekoć govorio da bi volio ići u Barcelonu, a i njegova sadašnja supruga izražavala je afinitete prema Kataloniji, 2008. otišao je u londonski Tottenham, a 2012. zaigrao je za madridski Real koji mu je kao igraču donio planetarnu slavu. Već prije odlaska u Englesku, mediji su Modrića procjenjivali kao jednog od najtalentiranijih hrvatskih igrača svih vremena, nogometaša s rijetkim osjećajem za loptu i prostor te s velikom voljom i borbenošću.

Luka Modrić i njegova supruga ne vole davati izjave za medije, ali zato Modrić preko Instagrama dijeli veći broj privatnih fotografija s obožavateljima. Iz njih možemo iščitati da sa sinom Ivanom voli igrati stolni nogomet, a da je pritom Vanja sudac. U travnju je objavio fotku s prvoga rođendana njegove Eme, a mogli smo vidjeti i prve Ivanove kopačke koje mu je kupio otac.

Modrić odaje dojam uzornog supruga, jedino što mu je takav imidž poljuljalo bile su fotografije koje su lani osvanule u medijima na kojima se malo opustio u društvu izvjesne plavuše. Za fotografije se navodilo da su snimljene u Los Angelesu, a na njima je Modrić s djevojkom za koju se tvrdi da je Hrvatica s boravištem u L.A.-u, da je model i da se druži s Paris Hilton.

Nakon što je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, hrvatski reprezentativac ošišao je svoju dugu kosu po kojoj je bio uvijek poznat. Alvaro Arbeloa, Lukin suigrač, tijekom slavlja nakon pobjede Reala, navijačima je obećao da će Luku Modrića ošišati, što se i dogodilo. Za Lukinu novu frizuru pobrinuo se profesionalac, privatni stilist Cristiana Ronalda.