Stvarni scenarij filma koji je zabranjeno snimati u BiH!

...Udruženje za razvoj filmske znanosti “Scout film” iz Sarajeva dostavilo je Ministarstvu svu dokumentaciju o njegovu scenariju. Potvrdio je to Edin Šarkić, izvršni producent Angelinina filma, koji se nada da će ministarstvo, kada vidi dobiveno, povući zabranu, piše Večernji list.

Naime, snimanje je zabranjeno kada su u medije procurili navodni detalji Angelinina scenarija po kojem “srpski vojnik siluje Muslimanku, nakon čega se oni zaljubljuju”, a što je Šarkić oštro demantirao i tvrdi da u scenariju ne postoji. Kazao je i da je Angelina upoznata sa situacijom još otprije te da je izrazila želju da se vidi sa “ženama žrtvama rata”.
Sarajevnski Romeo i Julia

I glumac Feđa Štukan, koji glumi u filmu, rekao je da priče o silovanju u scenariju nisu istinite te dodao da nisu toliko bolesni i perverzni. A kako doznajemo, prvotna zamisao Angelinina filma bila je istinita priča o “sarajevskom Romeu i Juliji”. Riječ je o tragičnoj priči zaljubljenih Sarajlija – Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću. O njihovoj ljubavi Sarajevo je pričalo.

Prema pisanju Večernjaka, Admira i Boško rođeni su 1968. godine. Spremali su vjenčanje kad je počeo rat. Sarajevo je ostalo u obruču. Sanjali su slobodu i odlučili otići iz pakla Sarajeva. Uz pomoć prijatelja dogovorili su izlazak iz grada. Bio je 18. svibnja 1993. kad su oko 17 sati došli do mosta Vrbanja i potrčali držeći se za ruke... Snajperski metak pogodio je Boška. Pao je mrtav. Drugi metak pogodio je Admiru. Ranjena je dopuzala do Boška, zagrlila ga i umrla. Njihova tijela ležala su na mostu sedam dana. Ubojica nije otkriven. Čuvši priču, Angelina se rasplakala i odlučila da će njezina priča ipak imati sretan završetak.
Priča iz ratne BiH

Ljubavna priča u scenariju počinje 1992. godine u gradiću u istočnom dijelu BiH. Lejla i Danijel, zaljubljeni par, razdvojeni su početkom ratnih događanja. Danijelov otac je oficir JNA i postavlja sina na mjesto upravnika zatočeničkog logora. Igrom sudbine on se ponovno susreće s Lejlom, samo ovaj put on je zapovjednik logora, a ona zatočenik. Danijel se nalazi u nezavidnoj situaciji i pokušava pronaći najbolje rješenje koje bi bilo prihvatljivo za sve.