Stiže bombastična knjiga o Trumpu: Američki mediji već objavili neke dijelove

Donald Trump, knjiga
Comey iznosi poražavajuću sliku predsjednika, za kojeg kaže da je netko tko "nije sklon istini". Trumpa "pokreće ego" i "traži osobnu lojalnost", kaže Comey. Knjiga "Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo" trebala bi izaći u utorak.

To je prvi opsežan uvid u niz Comeyevih sastanaka s Trumpom otkako je prošle godine svjedočio u Kongresu. Među ostalim stvarima Comey piše da je Trump iskoristio sastanak s njime kako bi opovrgnuo nepotvrđene navode da je koristio usluge prostitutki u Moskvi 2013.

Optužbe, uključujući onu da su Rusi snimili Trumpovo druženje s prostitutkama, iznio je britanski obavještajac Christopher Steele, ali one nikada nisu bile potvrđene. Comeyeva knjiga prvi put donosi informaciju da je Trump raspravljao o tim optužbama.

Prema bivšem šefu FBI-a, predsjednik je "snažno nijekao optužbe, pitajući retorički, pretpostavljam, izgleda li kao muškarac kojem trebaju prostitutke".

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017., što je dovelo do otvaranja posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016. (Hina)