Šokantna ispovijest Nine Morić: Rođeni otac me silovao!

Nina Morić, silovanje, otac, Nasilje u obitelji

"Zbog očeva nasilja često sam kao dijete završavala u bolnici. Da bih pobjegla od fizičkog i seksualnog nasilja, odlučila sam otići iz Hrvatske čim sam dobila priliku. To je ostavilo trag na meni. Cijeli sam život zbog toga imala problema s muškarcima. Te je odnose obilježilo upravo ružno i nasilno djetinjstvo s mojim ocem. Kao djevojčicu me opetovano silovao."
Nina Morić, bivša supruga fotografa Fabrizija Corone, koji služi zatvorsku kaznu zbog ucjena poznatih Talijana, otkrila je još neke zastrašujuće podatke iz razdoblja dok je bila dijete.
"Kao dvogodišnja djevojčica bila sam oteta i zatočena u jednoj garaži. Sa 12 godina imala sam problema sa samoozljeđivanjem jer sam za očeva silovanja krivila sebe..."
Na pitanje u kakvim je odnosima s ocem danas, Morić je odgovorila da je danas potpuno ravnodušna i da baš zato sada može otvoreno govoriti o svemu.
"Nisam vidjela oca pet godina. Zbog svega što sam s njim proživjela odlučila sam napisati knjigu. Svoja iskustva pokušat ću tako prenijeti drugima da ohrabrim sve djevojčice koje su žrtve nasilja u obitelji", pojasnila je Nina.
Istakla je i da njena majka upoznata s traumama koje je proživljavala zbog oca.
U krugu obitelji Nine Morić doznajemo da je njen narušen odnos s ocem uvijek bila poznata obiteljska stvar, ali sugovornici s kojima smo razgovarali ostali su zatečeni novim saznanjem.
- Da, bio je grub i nasilan. Pripisavali smo to njegovom južnjačkom temperamentu. Nina je imala s njim problema i bilo je određenih situacija koje ona možda danas tumači kao silovanje. Teško je sada bilo što reći - kaže nam jedan njezin rođak.
Navodno je njen otac ove godine pokušao na bilo koji način stupiti u konkat s Ninom, koja je ljetos boravila u Hrvatskoj.
- Htio je vidjeti unuka, ali je Nina to zabranila. Njegove su nam vrijednosti otprije bile jasne. Čim je ostavio suprugu, odnosno Nininu majku, znali smo o kakvom se čovjeku radi. Nina je uvijek bila divno dijete. I uvijek je imala problema s okolinom jer je bila prelijepa - kaže nam član njene porodice.

 

Canale 5