VIDEO  SJEĆATE LI SE IVANE BRKIĆ Znate li gdje je i što danas radi?

Ivana Brkić
Screenshoot

Ivana Brkić, zagrebačka glazbenica u prvoj polovici 2000-ih godina, bila je jedna od najpopularnijih teen pop zvijezda na hrvatskoj estradi.

Glazbenu karijeru Ivana je započela još s trinaest godina kada je izbacila svoj prvi singl i videospot "Svaki pogled tvoj".

Glazbeni gen mlada pjevačica naslijedila je od svoje majke koja je bila kafanska pjevačica i pjevala je narodnjake.

U jesen 2000. godine, Ivana je objavila svoj nastupni album - "Prste k sebi" i već tada je skrenula pozornost na sebe.

No, najveću popularnost doživjela je u razdoblju od 2002. do 2005. godine, kada su se redali njezini hitovi; "SMS", "Samo šuti", "Nije me sram", "Previše od mene tražiš", "Oči boje kestena", "Nježno, nježnije", "Kora pod nogama".

https://youtu.be/gw0IIjxsz9I

Bile su to tri zlatne godine za mladu Ivanu. 2005. objavila je i svoj posljednji album, a najveći hit na njemu bio je "Luda mala".

Album je izabran za album godine u izboru teen časopisa "OK", no ubrzo nakon toga Ivana prekida karijeru.

Brojni su se pitali što je razlog tome, a o odlasku s glazbene scene Ivana je pričala u svom velikom intervjuu u "Gloriji" 2006. godine gdje ističe kako je to bilo zbog njene pune posvećenosti vjeri i Jehovinim svjedocima.

Danas Ivana, zajedno sa svojim suprugom Emirom Mesićem, živi u Ljubljani i vrlo je aktivna u tamošnjoj zajednici Jehovinih svjedoka.

Ivana Brkić

Do 2012. godine Ivana se nije pojavljivala u hrvatskim medijima, a onda je na poziv Dalibora Petka u programu Narodnog radija kazala:

'Ne bih više htjela biti popularna, to se promijenilo u meni. Zapjevala bih možda u nekom manjem prostoru poput restorana, gdje je pjevač sporedan. Da ga se čuje, ali ne vidi'.