Severina: Nisam još za udaju

Seve u intervjuu za beogradsku Press reviju od subote priča o suradnji s Goranom Bregovićem, ljubavi i zajedničkom životu sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem, i otkriva da sebe ne doživljava kao seks-simbol. Zbog zanimljivosti, u cijelosti prenosimo Sevin intervju za Press:

- Provela sam prelijepo djetinjstvo i mladost u Splitu, gradu koji obožavam. Vjerojatno sam se kao i sva splitska djeca igrala između betonskih zgrada koje su nikle u socijalizmu, ali kako kažu stari: "Ništa nam nije falilo." Nismo imali mobilne telefone, ali smo zato igrali žmurke i kauboja i Indijanaca.

Počela si pjevati još u osnovnoj školi. Kako su izgledali tvoji počeci?

- Počela sam pjevati sa deset godina u KUD Mozaik u Splitu i tada su me tapšali po ramenima i govorili: "Mala je muzikalna". S tim društvom sam proputovala gotovo cijelu jadransku obalu nastupajući kao dijete po trgovima, ljetnjim terasama i kazalištima. Onda sam sa 12 godina dobila glavnu ulogu u prvom splitskom dječjem mjuziklu koji se zvao "Frane Štrapalo". Sjećam se da smo bili silno uzbuđeni jer je premijera bila u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Onda su uslijedila natjecanja. U kom trenutku si odlučila da ćeš postati pjevačica?

- Ne znam kad sam točno odlučila da ću postati pjevačica jer pevam odmalena i nekako mi se to činilo kao logičan slijed stvari. Zapravo, to je moja potreba. Već od 13. do 16. godine pjevala sam na raznim natjecanjima pjevača amatera i dobijala prve nagrade. Tako sam pobijedila u Daruvaru na natjecanju pjevača amatera Hrvatske s pjesmom "O jednoj mladosti", koju je u originalu pjevala Josipa Lisac. U Maglaju sam pobijedila na festivalu "Pjevača amatera Jugoslavije" s istom pjesmom. Onda sam sa 17 godina pobijedila na radijskom natjecanju "Demo X" Radio Zagreba i osvojila pravo snimiti svoj prvi album koji se zvao "Severina".

U dokumentarnom filmu "Kada postanem Severina" vidjeli smo da je i lijepo i teško biti Severina. A koliko je teško biti Severinin roditelj, dečko, prijatelj?

- Moji roditelji, prijatelji i dečko stvaraju sliku o meni iz naših druženja, razgovora, a ne iz novina. Osim toga, ja nikad nisam povjerovala u vlastitu sliku u novinama. Pjevam iz ljubavi i glazbu volim, a novine i slava su posljedica mog zanimanja.

Koliko ti godi ili te opterećuje epitet seks-simbola koji godinama nosiš? Kako si se zbog toga borila protiv nepristojnih ponuda muškaraca?

- Nikada se nisam oslanjala na taj epitet i nikad nisam imala nepristojne ponude muškaraca.

Nedavno je izašao tvoj novi singl "Brad Pitt"? Kako si zadovoljna reakcijom publike?

- Jako sam sretna jer je singl na YouTubeu za nepunih 20 sati otkad je postavljen imao 115.000 pregleda, i to me je razveselilo. Prvi put sam pjesmu javno izvela u finalu Big Brothera, gdje je bilo puno raznolike publike, koja prvenstveno nije došla zbog mene, i čini mi se da su pjesmu dobro prihvatili, što mi je dalo vjetar u leđa.

Brinete li šta će vam zbog spominjanja njenog supruga reći Angelina Jolie?

- Ovo je drugi put da sam otpjevala neko ime. Prvi put sam pjevala o domaćem imenu, o Anti, a Brad Pitt je jedan općepoznat muškarac u svijetu. Pjesma ne govori o njemu, nego se dotični u pjesmi uspoređuje s njim. Singl ima dobru energiju i ritam. Navikla je Angelina na to da pored sebe ima poželjnog muškarca. On bi trebal u riječniku biti stavljen kao sinonim za jednog takvog tipa.

Novi album bi trebao izaći u rujnu. Je li točno da će biti i tvojih pjesama?

- Točno je, napokon ću se pojaviti i kao autor. Doduše, bit će dvije skladbe, što nije tako puno, a hvalim se kao da sam uradila cijeli album sama! Ipak, radujem se tome kao malo dijete. Prikupila sam pjesme za album i u uži izbor je ušlo 17 jer mi je veliki broj autora ponudio dobre pjesme. Sve ću ih otpjevati, pa ću na album staviti 11, a možda objavimo i svih 17, to još nisam odlučila. Oni koji su ih čuli kažu da su dobre i da ih podsjećaju na pjesme kao što su "Pogled ispod obrva" i "Ja samo pevam", ali ovo je ipak nova energija u odnosu na te koje su otpjevane prije 12 godina.

Kome su posvećene pjesme koje ste sami napisali?

- Ljubav je uvijek najbolja tema za pjesmu, tako da su ljubavne. Šteta je bacati dobru melodiju za neke socijalne teme, naročito ako su ti likovi političari, onda se brzo mijenjaju. Emocijama je mjesto u pjesmama, a ja sam žena i meni je emocija pokretač čak i onda kad je ona stara, jer svakakve se emocije nalaze u nama, i nove i stare i lijepe i bolne. A kompozitori "opće prakse" pišu svaki dan i njima ne treba inspiracija već je to kod njih stvar znanja, talenta i volje.

U medijima se pisalo da ste Milan i ti kupili plac u Čačku, kuću u Novom Sadu... Šta je od toga istina i planirate li zajednički život?

- Ja ne volim pričati o tim stvarima. Mi živimo zajedno od prvog dana i lijepo nam je. Jedan srpski list je napisao, a ostali mediji su prenosili, da ću se preseliti u Čačak. Mislim, Čačak je lijep, da me ne shvatite pogrešno, bila sam tamo na dodjeli nagrada, pisalo se i da ću se prebaciti u pravoslavnu vjeru, da smo pet puta bili u Budimpešti, a ja nikad nisam bila ni u Mađarskoj.

Između ostalog, objavljeno je i da ste se sa Milanom posvađali u jednom renomiranom restoranu i da su pale teške riječi?

- Smijali smo se oboje u kući kada smo pročitali da smo se posvađali i neke riječi ružne govorili jedno drugom. Mi takav riječnik ne koristimo u kući i pitala sam se što ću slijedeće pročitati o sebi, da sam sama sebi baba ili da će mi izrasti treća dojka, što i ne bi bilo tako loše. U početku karijere to me je opterećivalo, ali sam se sada pomirila da dokle god se budem igrala pjevačice, bit će zločestih dječaka i djevojčica koji će me vući za kosu.

Utječe li to na vaš odnos sa Milanom?

- Ne može to utjecati  na bilo šta, čak ni na posao. Pisalo se svašta, i da ja i Goran Bregović više ne surađujemo, a mi smo veliki prijatelji i radit ćemo album iduće godine i nastaviti priču koju smo počeli sa "Zdravo, Marijo". Ali sada sam skupila dosta pjesama od raznih autora i bilo bi mi žao da ih ne objavim.

Na prošloj promociji albuma ste se vjenčali. Možemo li očekivati da ćete to na ovogodišnjoj zaista uraditi sa Milanom?

- Sigurno se nećemo vjenčati na promociji. Volimo se, ljubimo se i sretni smo zajedno, što je najvažnije.

Šta se događa sa ponudom da igrate glavnu ulogu u filmu "Biznis, bejbi"?

- Ponuda postoji već godinu i pol dana i nekako prerano se saznalo za to jer ja još nisam sigurna da li je mogu prihvatiti! Snimanja kreću u vrijeme kada bih trebala promovirati svoj novi album, a moja glazbena karijera je na prvom mjestu. Uvijek ima ponuda, imala sam i dvije ponude za kazalište, što sam odgodila ili odbila. Sve ostavljam kada budem imala više vremena jer sam odlučila da ove godine malo usporim ritam života i opustim se.

U filmu biste glumili uspješnu poslovnu ženu koja traži oca za svoje dijete. Je l' vam se dopala uloga?

- Je zaista, da nije, ne bih ni razmišljala da li e prihvatiti. Dobar je scenarij, ali vidjet ćemo.

Kako vidite sebe za deset godina?

- Bit ću još ljepša i još mlađa. I nadam se još uvijek bez umjetnog kuka (smijeh).