Šeherezadine suze jače su i od hrvatskog Supertalenta

Naime, iako se Nova TV diči time što je najgledanija televizija u Hrvatskoj, njezin program ipak pada u drugi plan kad je na televizijskom repertoaru gledateljima srcu i oku prirasla turska serija “1001 noć” koja se prikazuje na RTL Televiziji, piše večernji list.

Isto je i petkom, kad Nova TV u udarnom terminu prikazuje reality show Supertalent, koji je prošle godine u prvoj sezoni ostvario veliku gledanost. Prema istraživanjima, hrvatski su gledatelji posljednjih pet tjedana svakog petka radije pratili ljubavnu priču Šeherezade i Onura nego (ne)obične talente hrvatskog Supertalenta. Prosječna gledanost showa Nove TV od 17. rujna do 15. listopada bila je 14 posto, dok je turski serijal petkom postigao prosječnu gledanost 16,6 posto.

Iako se Supertalentu svakog tjedna povećava gledanost, ista je situacija i sa “1001 noći”, koja dobiva sve više poklonika. Tako je njezina prosječna gledanost prošlog petka bila 17,4 posto, a Supertalenta 15,2 posto. Utrka između Nine Badrić i Šeherezade zasigurno će sljedećih tjedana postati još napetijom, no zasad je turbulentna ljubav bogatog i gordog poduzetnika te ambiciozne arhitektice očiju kao u srne gledateljima bila primamljivija.

Situacija se možda promijeni ako tročlani žiri Supertalenta - Nina Badrić, Dubravko Merlić i Enis Bešlagić - odabere zanimljive finaliste koji će talentom potući Šeherezadine suze i tešku sudbinu. No, sudeći prema situaciji u našoj zemlji, gdje su pravi talenti posljednjih godina prava rijetkost, Nova TV neće prežaliti svoju odluku kad je ocijenila da joj je “1001 noć” preskupa za otkup i prepustila je konkurenciji.