S ovom pjesmom BiH ide na Eurosong

Tim iz Bosne i Hercegovine već je spreman za finalno natjecanje 14. svibnja u Stockholmu.

Kako zvuči kombinacija dueta Dalal Midhat Talakić & Fuada Backovića Deena, uz pratnju Ane Rucner i reperske stihove Jasmina Fazlića Jale večeras je čula publika u sarajevskoj Vijećnici gdje se i snimao spot natjecateljske pjesme "Ljubav je" kojom se BiH predstavlja na ovogodišnjem Eurosongu.

Pjesmu "Ljubav je" napisao je Almir Ajanović, sarajevski producent koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj. Jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora i kompozitora, a do sada je komponirao više od 200 pjesama za popularne pjevače iz cijele naše regije.
Pjesma će se na Eurosongu izvoditi na bosanskom jeziku, a priprema se i engleska verzija kojom će se BIH tim predstaviti međunarodnoj publici. Pjesmom će se predstaviti na prvoj večeri koja će se održati 10. svibnja, a prikupi li dovoljan broj bodova odlazi i u finalno natjecanje 14. svibnja u Stockholmu.

"Obično nastupam kao solistica pa je ova vrsta suradnje za mene potpuno novo iskustvo, no sjajna smo ekipa, pjesma je vrlo pjevna i nadamo se što boljem plasmanu. Ova je prekrasna ljubavna pjesma dodatno "začinjena" uvjerljivom izvedbom poznatog bosanskog repera Jasmina Fazlića Jale, ujedno i koautora pjesme, a specifičan zvuk violončela dodatno je oplemenio cijelu pjesmu. Na početku mi je bila malo čudna kombinacija repa i ljubavne pjesme, no upravo je zbog tog spoja pjesma drugačija i prepoznatljiva", rekla je Ana Rucner.
"Pri komponiranju ove skladbe, izazov je bio spojiti nespojivo, odnosno spojiti više različitih stilova glazbe u jednu cjelinu. Tu su Deen kao tipični pop pjevač, Dalal kao R&B pjevačica, Jala kao reper i Ana kao akademska glazbenica koja osim klasike izvodi i cross over i to je sve uklopljeno u etno rock aranžman. Sama pjesma nosi univerzalnu poruku ljubavi, tolerancije i zajedništva. Budući da je aranžman ove pjesme zahtijevao violončelo jer nam je trebao "klasičan štih", a već su poznati Anina nevjerojatna energija, strast i karizma, idealno se uklopila u ovaj tim", rekao je autor pjesme i producent.

Imaju li šanse, poslušajte u videu.