Romeo Nikolić: Kad mi je natježe, tada najbolje radim

Romeo Nikolić, Romeo Nikolić
U razgovoru za Dnevni list je kazao kako su pred njim već zakazani datumi svadbenih veselja na kojima će nastupiti, kao i zakazani nastupi s kolegama sa show-a već od mjeseca listopada.

Ovim poslom se bavi već 44 godine, a pobjeda u glazbenom showu mu je, kako nam je kazao, samo ‘vjetar u leđa' da se i u šestoj deceniji života nastavi baviti onim što najviše voli, pjevanjem.

"Ja sam pjevao i prije natjecanja, aktivno se bavim ovim poslom 44 godine. Volim ovaj posao, nije mi ga teško obavljati i sve dok me zdravlje služi pjevat ću. Sa kolegama sa show-a sam ostao u kontaktu, tako da već imamo zakazanih nastupa, 19. listopada smo u Frankfurtu, a 21.prosinca u Salzburgu, a ima već poziva i iz Amerike", kazao je Nikolić.

U planu novi singl

Na pitanje da li publika uskoro može očekivati novi singl, Nikolić je kazao kako je to zasigurno u planu.

"Ukoliko ne bude singl od produkcije, onda ću sam sebe financirati, kao po običaju. Ali u svakom slučaju, planiram objaviti hit pjesmu koja će se, nadam se, probiti na bivše jugoslavensko tržište", izjavio je Nikolić.

Singlova do sada Nikolić ima jako puno, kao i spotova, no, mogućnosti za novi spot su, prema njegovim riječima, jako slabe, iz financijskih razloga.

"Spotova imam puno svojih, ali danas je veliki problem sa njima. Gdje god da ih plasiram traže mi veliki novac, odnosno više tisuća maraka da se jedan spot vrti određeno vrijeme, npr. dva puta dnevno. Danas se teško živi da bih ja odvojio velike novce za to, suludo je postalo", istaknuo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, nakon show-a očekuje više posla, iako je i do sada nastupao i pjevao na raznim veseljima već više od četiri decenije.

"Drago mi je da sam se prijavio na show i uspio, iako sam ja proživio život bez ove emisije. Moram pohvaliti korektan žiri koji je proteklih devet mjeseci bio naša ogromna podrška i koji nam nikada nije rekao ništa ružno, iako smo možda nekada i to zaslužili", kazao je Nikolić.

Naime, proteklih devet mjeseci bilo je stresno i zamorno, te je morao čak i svoje gaže otkazivati kako bi na natjecanje došao ‘svjež'.

Ispričao nam je kako se osjećao tijekom svoj prvog pojavljivanja u show-u.

"Prvi krug sam otišao jako bolestan, pio sam tablete, bio na inhlacijama, nisam smio ništa jesti, ali mi je prva emisija bila bitna da prođem dalje. Uvijek kažem kako ima u meni neki ‘klik', a to je da kad mi je natježe, tada najbolje radim. Iza toga je krenulo, uz lažnu skromnost, osjećao san da barem toliko vrijedim, da prođem prvi krug. Tako je i bilo, i evo stigao sam sve do pobjede", ispričao je Nikolić.

Stalna borba za opstanak

Kada su u pitanju njegovi počeci glazbene karijere, sjeća se kako je za izdavanje prvog cd-a podigao kredit da bi ga otplatio, kao i plasiranje spota.

"Na nekoliko spotova sam imao sponzore i želim se ovim putem zahvaliti svima koji su mi pomagali tijekom godina, jer bez velikih novaca zaista je teško snimiti pjesmu i spot. Jedno vrijeme nisam nikako snimao niti pjesme niti spotove, upravo iz navedenog razloga, ali sada opet, nakon show-a koji me je ‘pogurao' nastavljam dalje. Kao što i samo natjecanje kaže - ‘nikad nije kasno', imam namjeru i dalje raditi, samo da me zdravlje posluži", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li se od muzike može živjeti, on je kazao kako već godinama hrani obitelj upravo od tog posla, ali kako je glazba ipak nestabilna.

"Treba se uvijek boriti, jer glazba je takva, nepredvidiva", kazao je Nikolić.

Poruka budućim natjecateljima

On je za kraj razgovora poručio svim budućnim natjecateljima show-a kojega je pobjednik, da da se dobro pripreme i ‘slušaju sebe'.

"Veoma je bitno da znaju što rade i fokusiraju se, jer dobar odabir pjesama je zaista presudan. Ne bih preporučio nikome da eksperimentira s odabirom pjesama koje su možda dobre za publiku i žiri, a ne za samog natjecatelja, jer je veoma bitno gledati što je za samog natjecatelja dobro, a onda će to i svi ostali prepoznati. Ja sam se u emisijama osjećao dobro i to se prepoznalo, a ako se ja osjećam dobro onda ću znati dobro i pjesmu iznijeti publici i žiriju. Kada sam ja u pitanju, ja ‘uđem' u pjesmu.. Glazbenici znaju što trebaju raditi i shvatit će ovu moju rečenicu", poručio je Nikolić.

Mostarac ili Čapljinac?

Nikolić je kroz razgovor za Dnevni list pozdravio sve Mostarce i Čapljince koji su ga bodrili protekli period, ističući kako mnogi smatraju da je upravo iz Čapljine jer je proveo određen period života tu, no, to mu nije krivo što većina tako misli.

"Mostarci su meni dragi, imam tu puno prijatelja, tu sam rođen, tu su moji preci došli prije nekih 300 godina. Živio sam u Čaljini 15 godina pa dosta ljudi misli da sam Čapljinac, a i sigurno se osjećam tako, jer u Čapljinu sam otišao sam sa 6 godina, gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Lijep dio života sam tu proveo", kazao je Nikolić.