FOTO/VIDEO  Procurio kompletan album Metallice

Metallica

Pjesme "Hardwired, Atlas, Rise!" i "Moth Into Flame" su ranije predstavljene publici putem službenog YouTube kanala i producentskih kuća - a sada je dugo očekivani album dostupan na piratskim torent izdanjima, kao i na YouTube kanalima.

Dupli album "Hardwired...to Self-Destruct" će biti predstavljen za dva dana pod labelom Blackened Recordings, a ovo je inače njihov prvi studijski album nakon 2008. godine i "Death Magnetica".

Pauza od osam godina im je inače najduža između dva albuma u cijeloj karijeri benda koja traje od 1981. godine. Ovo je također i prvi album na kojem Kirk Hamet, gitarista benda nije napisao ni jednu pjesmu od kako se priključio bendu 1983. godine.

Album inače sadrži 12 pjesama, a bend na njemu radi od listopada 2011. godine, a u međuvremenu su bili i na turneji "Metallica By Request". Jedan od producenata bio je i legendarni Rik Rubin.

Većinu tekstova na albumu napisali su Džejms Hetfild i Lars Ulrih, dok je svoj doprinos dao i basista Robert Truhiljo na drugoj pjesmi sa drugog diska ManUNKind.

N1