Presuda zgrozila javnost: 16-godišnja djevojka smije se seksati sa svojim ujakom! | Hercegovina.Info

Presuda zgrozila javnost: 16-godišnja djevojka smije se seksati sa svojim ujakom!

Presuda zgrozila javnost: 16-godišnja djevojka smije se seksati sa svojim ujakom!
Radi se o slučaju tinejdžerke iz Schildowa u saveznoj pokrajini Brandenburg, koja je od svoje 13. godine u vezi s 48-godišnjim ujakom.

Neobičan ljubavni par prošle je godine pobjegao kad su zabrinuti roditelji djevojčice pozvali policiju, što je izazvalo policijsku potjeru.

Pronašli su ih na jugu Francuske, a nakon povratka u Njemačku djevojčica je odbijala prekinuti vezu. Roditelji su je poslali u psihijatrijsku kliniku, ali je puštena s psihijatrije jer je uspjela doći do odvjetnika koji je organizirao njezin otpust i pokrenuo pravnu proceduru borbe za njezino pravo na vezu po vlastitom izboru.

Na koncu, sud je odlučio da djevojčica Josephine, sada već 16-godišnjakinja, može ostati u vezi sa odabranikom svog srca. Prema obrazloženju suda, zabraniti ljubav bilo bi na štetu dobrobiti djeteta, kako prenosi Daily Mail.

Prizivni sud u Brandenburgu potvrdio je presudu. Prema izrijeku suda, važno da odnos neobičnog para izađe iz "tajnosti" dodajući da zabraniti ljubav nije u korist djeteta. Iako odnos s ujakom može biti nepoželjan i društveno neprihvatljiv, zakonski nije zabranjen, kako stoji u obrazloženju.

U Nemačkoj 14-godišnjaci mogu stupiti u dobrovoljne seksualne odnose, kao u većini europskih zemalja, ali osoba starija od 21 ne može imati odnose s osobom mlađom od 15 godina.

PSD