Predstavljamo vam program učesnika 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Nivea BH Fashion Week Sarajevo, NIVEA BH

...Španija i koja će predstaviti autorsku kolekciju "Nina Collection" by DADA ART DESIGN. Svoje kolekcije predstaviti će Marina Kosorić, Amina Hasanbegović, Marko Feher, Blanka Zgonjanin, Svjetlana Vuković Ceca, Aida Vrabac, Nađa Berberović, Delila Viteškić, Alma Musliović, Jelena shop, Džemila Dilberović, Ivica Skoko i dr.


Mlade dizajnerske snage predstavljat će pobjednice ovogodišnjeg natječaja "Perwoll New Generation 2015", Lucija Vrcić i Maja Sabljić, koje su osmislile styling za vizual za 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.
Kao specijalni gosti najavljuje se dolazak ekipe Fashion TV kao i gost renomirani modni dizajner Tolga Cam iz Turske. Deichmann nam je i ovoga puta spremio pregršt različitih modela udobne i moderne obuće, čija je revija takođe na programu 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Deichmannova kolekcija za žene spunjena je moćnim potpeticama i upečatljivim potplatama, a sadrži i modele niskih čizmica, mokasinki i čizmica na vezanje koji se savršeno kombiniraju s zimskim odjevnim komadima te tako slave profinjenost i klasiku.
Do početka održavanja najuzbudljivijeg izdanja najprestižnijeg modnog događaja u državi, 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ostalo je nekoliko dana.

''Zahvaljujući saradnji s Nivea BH FW SA, mnogi domaći dizajneri, koji su porijeklom iz BiH, a žive i rade u inozemstvu, imali su šanse i priliku da svoje kolekcije predstave domaćoj BH javnosti ali isto tako, mnogi domaći dizajneri imali su i veće šanse da svoje kolekcije predstave u inozemstvu. Tako je naša BH javnost imala priliku vidjeti kolekcije naših BH dizajnera Lidije Kolovrat, koja živi i radi u Lisabonu, Fadile Pamukčić Zečić, koja živi i radi u Parizu, Dajan Vuksan, Anđelko Kaser, Larija Tatar, Matija Vuica, Ivica Skoko i brojna druga imena BH modne scene koji žive i rade kao modni dizajneri u Hrvatskoj, zatim Maja Knez, koja živi i radi u Srbiji. S druge strane, samo protekle godine Marko Feher je nakon Nivea BH FW SA, imao priliku da učestvuje na Vancouver Fashion Week, Fashion.HR, Belgrade Fashion Week kao i ponudu da radi za jednu kanadsku modnu kuću, otvara svoj brend u Londonu, dizajner Anđelko Kaser je dobio poziv na Belgrade Fashion Week, Maja Knez se predstavila s kolekcijom na mnogobrojnim modnim događajima u Hrvatskoj a dobila je poziv i za Holandiju, Tihana Todić je dobila priliku da radi za njemački modni brend itd.
Naša državna sedmica mode održava se već 35-tu sezonu, tradicionalno i kontinuirano 18-tu godinu za redom te predstavlja najznačajniji modni događaj grada Sarajeva, vodeću modnu manifestaciju u regiji i prepoznatljiv brand na prostorima BiH i regije na kojem svoje novitete predstavljaju dizaneri iz cijele Bosne i Hercegovine a koja ima za cilj da doprinese razvoju BH modne scene, kulture i privrede u našoj zemlji, povezujući domaću modnu scenu sa prepoznatljivim tržištima u regiji i Evropi" - rekla nam je Stela Zubak J., manager modne agencije Abc Models Sarajevo koja je izvršni producent modnog događaja 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.