FOTO/VIDEO  Pleteru dvije nagrade na “Starčevačkoj tamburici”

Pleter, Srđan Šitum, "Starčevačka tamburica", festival
Ovaj put riječ je o festivalu "Starčevačka tamburica" u Starčevu (grad u općini Pančevo, Srbija), njihovoj trećoj ovogodišnjoj natjecateljskoj manifestaciji, na kojoj su, dakako, osvojili i nagrade. I na "Starčevačkoj tamburici" vrijedni pleteraši su briljirali, dijelom - kako sami kažu - pomeli i konkurenciju, ponovivši svoj uspjeh od samo prije dva tjedna na jednom drugom festivalu. Prvu nagradu za najboljeg primaša dobio je Srđan Šitum, a "Pleter" je osvojio i drugu nagradu za najbolji orkestar. Uz plakete i novčane nagrade, pleteraši su se sretni i s osmijehom vratili u Hrvatsku, jer su na najljepši način kod naših susjeda prezentirali hrvatsku tamburašku scenu.

"Pleter" se, treba naglasiti, može pohvaliti i svojim ovogodišnjim nastupom na "Tamburica Festu" u Novom Sadu, gdje su, prvi put nastupivši, osvojili nagradu za najboljeg primaša. Uslijedio je i festival "Bisernica Janike Balaža", također u Novom Sadu, gdje je "Pleter" osvojio nagradu za najboljeg primaša (Srđan Šitum) i drugu nagradu za najbolji orkestar.

- Naše prvo pojavljivanje na estradnoj sceni bilo je na lanjskom požeškom Festivalu, s pjesmom "Ja sam tebi najbolji", koja je proglašena i Hitom godine. Nakon Požege, došao je županjski "Festival šokačke pisme", na kojem se "Pleter" pojavljuje u polufinalnoj večeri te s pjesmom "Život vječno ne traje" osvaja prvo mjesto prema glasovima žirija i ulazi u finale. Sudjelovali smo i u velikom projektu hrvatske tamburaške reprezentacije (Šokačka rapsodija) te u orkestru Osječko-baranjske županije - kaže nam član "Pletera" Igor Marković te dodaje:

Početkom svibnja ove godine nastupili smo u Pitomači, na "Pjesmama Podravine i Podravlja", te promovirali novi sing "Dravski čovjek", za koji tekst potpisuje Terezija Buba Bognar, glazbu Rajko Suhodolčan, a aranžman Željko Nikolin i Aleksandar Homoky. Za taj singl snimili smo i spot. U lipnju smo lansirali naš ljetni hit "Možda volim te". I za njga smo snimili spot na lokacijama u Osijeka i bazenima u Kneževim Vinogradima. Snimili smo potom novu skladbu "Ja ću te uvijek voljeti", s kojom smo bili i na "Požegi 2013.". Publiku ćemo uskoro zasigurno obradovati i našom novom pjesmom, duetom s klapom "Cambi".

glas-slavonije.hr