Oprah Winfrey rasplakala sve i najavila predsjedničku kandidaturu

oprah winfrey, oprah winfrey
"Reći našu istinu najmoćnije je oruđe koje imamo. Posebno sam ponosna i inspirirana svim ženama koje su osjetile da su dovoljno jake da dignu glas i podijele svoje osobne priče", izjavila je dobitnica Winfrey.

"Jako dugo se žene nije slušalo ili im se nije vjerovalo ako su se usudile reći istinu naspram moći tih muškaraca. Ali gotovo je s njima!" dodala je legendarna Oprah. Spomenula je Recy Raylor, ženu koja je 1944. silovana pod prijetnjom oružjem, i čija je sudbina pokrenula Afroamerikance diljem Amerike na borbu koja je urodila plodom i udarila temelje za velike građanske promjene.

Na govor slavne Oprah mnogi su se rasplakali, no nije to bio jedini trenutak koji je izazvao reakcije. Naime, otkako se Seth Meyer u monologu na početku dodjele osvrnuo na Oprah i bacio svima bubu u uho, Twitter želi da Winfrey bude predsjednica SAD-a. Ubrzo je oživio hashtag #Oprah2020, kako bi voditeljica ušla u Bijelu kuću. Kad su je pitali bi li razmotrila tako nešto, Oprah se našalila i rekla: "O.K." Vrijeme će pokazati je li se stvarno šalila.

Izvor: DNEVNIK.HR