Oliver Dragojević o zdravstvenom stanju i povratku na koncertnu scenu

oliver dragojević

... povodom 50. godišnjice "Županijske lige protiv raka". Koncert će biti održan 15. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, a, osim Dragojevića, nastupit će i Zlatan Stipišić Gibonni, Tedi Spalato i Marijan Ban, piše Dnevni avaz.

Obradovao fanove

To će biti prvi put da će stari morski vuk nastupiti nakon što mu je u kolovozu dijagnosticiran rak pluća, što je izazvalo jake emocije kod njegovih fanova. Iako Dragojević u javnosti nerado govori o svojoj bolesti, otvorio je srce.

- Radujem se koncertu, zato što je to bolest koju treba akceptirati, da se zna o čemu se radi. Treba govoriti o njoj što više. I to je jubilej, slavi se 50 godina "Lige protiv raka". Eto, svi smo nekako dali ruku - kazao je Dragojević.

Dodao je da još ne zna koje će pjesme otpjevati i istakao da sve ovisi o njegovom stanju te da mora biti fit da bi se pjevalo.

- Sigurno neće biti previše pjesama. Možda četiri pjesme po nekih sedam minuta. A kada se to pomnoži s četiri izvođača... To je oko 80 minuta i plus malo govorancije. Samo, stvarno ovisi o mom stanju. Možda ću i ja malo manje pjevati, a oni će više i tako - ističe pjevač.

Bez vježbe Dragojević je naglasio da mu je drago što će ljudi uživati te da se nada da će sve proći dobro. Rekao nam je da još nije vježbao za koncert te se našalio da vježba njemu ne treba. Na pitanje kako se osjeća te kako se odvija liječenje, veliki pjevač je kratak, ali jasan odgovor.

- Liječenje prolazi dobro. Ima ovih raznih nuspojava od radijacije i od kemoterapije, ali dobro je - kazao je Dragojević.

Uvijek se desi nešto neplanirano

Nedavno objavljeni duet koji su snimili Oliver Dragojević i Željko Bebek "Ako voliš ovu ženu" odlično je prihvaćen.

- Tu pjesmu je Branimir Mihaljević napisao i predložio mi je da snimim duet s Bebekom i ja sam pristao. I tada sam bio baš akutno bolestan, kada smo to snimali. Ali sve je dobro ispalo što se tiče pjesme. Desi se uvijek nešto neplanirano, pa je ovog puta to neplanirano ispalo izvrsno. Dva stara pjevača skupa - poručio je Dragojević.