Održana 26. dodjela Porina: Grašo dobio prvog Porina, Vojko V trijumfirao

 Održana 26. dodjela Porina: Grašo dobio prvog Porina, Vojko V trijumfirao
Dvorana Centra Zamet u Rijeci sinoć je ugostila 26. dodjelu glazbene nagrade Porin, a tim su povodom na pozornicu kročila najveća glazbena imena hrvatske estrade u elegantnim izdanjima.
Pobjednici

Album godine

U najvažnijoj kategoriji, onoj za album godine, pobjeduu je odnio Vojko V s albumom 'Vojko'. Splitski reper tako je ove godine bio apsolutni pobjednik. Konkurencija u ovoj kaategoriji bili su mu Mile Kekin, Goran Bare i Majke, Detour i Parni Valjak.

Pjesma godine

Za pjesmu godine borili su se Petar Grašo sa 'Ako me pitaju', grupa Detour s 'Bez tebe', Massimo i Vatra s izvedbom pjesme 'Nama se nikud ne žuri', Vojko V s 'Ne može' te Nina Badrić s pjesmom 'Rekao si.' Nagradu je osvojio Petar Grašo kojemu je ovo ujedno bila 11. nominacija i prva nagrada.

>> Prvi Porin Graši nakon 20 godina karijere: 'Ako budem bijesan glupo je, ako budem sretan glupo je'

Najbolja muška vokalna izvedba

U kategoriji muškog vokala bili su nominirani Marko Tolja, Vojko V, i Petar Grašo. Prestižni kipić osvojio je upravo Grašo za svoju pjesmu 'Ako te pitaju', a uručili su mu ga Ćiro Blažević te Danijela i Ema Gračan.

Najbolja ženska vokalna izvedba

Za najbolju žensku vokalnu izvedbu borile su se Josipa Lisac, Antonela Doko i Nina Badrić. Porin je otišao u ruke legenarde Lisac koja se na dodjeli nije pojavila zbog bolesti.

Najbolji album zabavne glazbe

Porina za album zabavne glazbe priželjkivali su Goran Karan, Marko Škugor te Indira Forza sa svojim prvi samostalnim albumom. Međutim, nagrada joj je izbjegla za dlaku i otišla Goranu Karanu.

Ostale nagrade

Glazbena nagrada za najbolju etnu glazbu otišla je grupi Ogenj, a ovogodišnji dobitnik Porina za životno djelo je dirigent, skladatelj i bubnjar Silvije Glojnarić te poznati glazbenik i kantautorIbrica Jusić.. Nagradu za poseban doprinos glazbi dio je Paolo Sfeci koji je tom prilikom izjavio da mu je to prvi i posljednji Porin.

tabloid.rtl.hr