FOTO/VIDEO  Novi singl Dubioza Kolektiva

dubioza kolektiv, dubioza kolektiv, koncert, dubioza kolektiv, Mostar, dubioza kolektiv, Free.mp3, dubioza kolektiv, koncert
Videospot "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" za novi singl Dubioza Kolektiva premijerno je pušten danas na YouTube i Vimeo kanalu benda.


Jedan od najimpresivnijih regionalnih spotova uopće, rađen je nekoliko mjeseci te je dostupan u original i cenzuriranoj verziji. Spot je režirao Salem Kapić Kantardžić, a u njemu se pojavljuje cijela niska poznatih lica, od Baracka Obame do Kim Kardashian, Miley Cyrus i mnogih drugih.

Pjesma "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" posvećena je osnivačima sitea The Pirate Bay koji su uhićeni zbog "digitalnih zločina". Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.
_ Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i po cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sistem - izjavili su članovi Dubioza Kolektiva.

Ovim singlom se najavljuje skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze jednakog naziva kao i aktualni EP "Happy Machine" koji će se službeno biti objavljen 5. veljače 2016. Osim sa web sitea grupe album će se dakako moći skinuti i preko Pirate Baya.