Naša glumica pobijedila rak pa otkrila: 'Kao većina ljudi radila sam grešku'

ankica dobrić

Vedar duh i borbenost te oslonac u prijateljima i obitelji bili su glavni saveznici glumice Ankice Dobrić u borbi s rakom dojke.

Glumica kazališta Gavella prošlog se proljeća nakon 16 kemoterapija vratila na posao, a mi smo je sreli na reviji Ivice Skoke na Bipa FASHION HR-u. Došla je dati podršku svojem dugogodišnjem prijatelju Skoki i nosila je jednu od njegovih haljina u kojoj se, kako je rekla, osjeća kao princeza.

Na pitanje kako se osjeća i kakvo joj je sada zdravstveno stanje, Ankica nam je rekla: - Osjećam se odlično i zdravlje mi je sada dobro.

Glumica je otkrila da je pobornica alternativne medicine koja joj je pomogla u liječenju.

Pitali smo je koje bi pripravke sugerirala i drugima da ih uzimaju.

- Kako sam, kao i većina ljudi, radila grešku i koristila sve i svašta, ne mogu reći što je baš dobro, a što je loše, ali sad sam se s vremenom fokusirala samo na određene stvari u koje vjerujem. Silan sam novac prije trošila na sve moguće pripravke, a onda sam to svela samo na njih nekoliko - kaže 58-godišnja glumica.

Kaže da uglavnom uzima ayurvedske pripravke koji se sastoje od kombinacija raznih biljaka.

- Koristim triphala guggulu, to je kura koju ću sada potrošiti, i povremeno i graviolu. Uzimam i ulja koja su dobra, primjerice ulje konoplje. Pokušavam se hraniti zdravo, ali kolačima jednostavno ne mogu odoljeti, njih obožavam - kaže glumica. Triphala guggulu pomaže u izbacivanju toksina iz tijela, a graviola također pomaže u čišćenju organizma i učinkovita je u ubijanju malignih stanica.

Ankica dodaje da uz ove pripravke uzima i slatki pelin, ali i nešto što se nalazi u svakom kućanstvu.

- Uzimam sodu bikarbonu s limunom da malo smanjim kiselost organizma i obvezno probiotike - kaže glumica i dodaje da samo prirodnim pripravcima njeguje i svoju kožu koja joj je bila jako suha nakon kemoterapija.

Ankici je u liječenju pomogao i zagrebački iscjelitelj Zoran Bračika. Nakon kemoterapija tijelo joj je bilo iscrpljeno i nije mogla jesti, ali nakon nekoliko odlazaka Bračiki vratili su joj se energija i apetit, priznala je nedavno.

Ankica nije jedina među poznatim osobama koje uzimaju ayurvedske pripravke u liječenju. Hamedu Bangouri pomogli su u borbi s Chronovom bolešću, a pjevačici Jeleni Rozgi ayurvedski je princip liječenja pomogao u problemima koje već godinama ima sa štitnjačom.

 

večernji.hr