FOTO  NAJAVA ZBIVANJA: Koncert Sjećanje na Arsena

arsen dedić

... Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, možete uživati u koncertu Sjećanje na Arsena, hommageu velikom umjetniku i prijatelju Mostara i Dana Matice hrvatske.
Nastupit će: Matija Dedić, Gibonni, Black Coffee i Marko Ramljak.

Ulaznice se mogu kupiti na infopultu Mepas Malla i u uredu MH Mostar, te sat vremena prije koncerta u Kosači.

Večeras u Kosači koncert Sjećanje na Arsena

ARSEN: Sunovrat diše, miriše nar... Ja odlazim, ostaje Mostar

„U čemu je, zapravo, stvar?
On je mlad, a ja sam star.
I opet će on do mosta, jer mu je stalo,
A meni je dosta.
Sunovrat diše, miriše nar...
Ja odlazim, ostaje Mostar.
Je.. se njemu za moju sudbinu, ja ću
Tko zna kuda, on će u visinu..."

Ovo je Arsenova pjesma koju je napisao kada je posljednji put bio u Mostaru. Bio je nekako - i sjetan i raspoložen na svoj poseban način. Napisao ju je na komadu papira u hotelu „Ero", prisjeća se posljednjeg susreta s Arsenom Dedićem akademik Josip Muselimović, počasnog predsjednika MH Mostar, čija je ideja i bila da se ove godine, na velikom jubileju Matičine manifestacije, 20. obljetnici, priredi večer sjećanja na Arsena.

Večerašnji koncert koji počinje u 20 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, a čiji je spponzor Croatia osiguranje, hommage je velikom umjetniku i velikom prijatelju Mostara i Matičinih Dana, na kojima je nastupio nekoliko puta - sam, zajedno s Matijom, pa s Matijom i Gabi, pa kao sudionik koncerta - „Šibenik Mostaru".
Arsenovog lika i djela, Arsenovih poetskih i glazbenih uspješnica, publika će se prisjetiti uz Matiju Dedića, Zlatana Stipišića Gibonnija i Black Coffee.

Baš poput oca, i Matija je rado u Mostaru. Čestitao je tako i veliki Matičin jubilej:
„Teško je opisati zahvalnost Danima Matice u Mostaru koji su me uvrstili u svoj program kroz razne projekte nebrojeno puta. Svaki novi dolazak iznimno me veseli, s obzirom na to da smo u gradu svih ovih godina stekli i velika prijateljstva... I Arsen je rado ovdje dolazio, mnogo puta sudjelovao u programima, a i Gabi. Svi smo nekako, obiteljski, na poseban način voljeli Mostar i njegove ljude, njegovo Proljeće. Ovom prigodom najiskrenije bih čestitao manifestaciji na tolikim godinama kvalitetnog i predanog rada koji je rezultirao vrhunskim programom, pozitivnom atmosferom i profesionalizmom.."

Renato Švorinić, frontman sastava Black Coffe, inače član Festivalskog vijeća Dana Matice, ravnatelj HNK Zadar, također s radošću dolazi u Mostar ...
„Moj prvi susret s Mostarskim proljećem bio je u svibnju mjesecu 2003., kada sam imao veliku čast nastupiti s velikim Arsenom i Matijom Dedićem u dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Ksače.

Ono što mi nije promaknulo jest iskrena dobrodošlica - kako organizatora, tako i publike te veliki entuzijazam svih protagonista manifestacije. Iznimno topla atmosfera i prijam publike je nešto što kod svakog umjetnika ostavlja trajan dojam, a takav isti je ostao i do danas."

Ne sumnjamo da će publika isto tako i večeras primiti umjetnike koji će podsjetiti na Arsena i njegove najljepše pjesme. I Zlatan Stipišić Gibonni sigurno će izazvati poseban pljesak i oduševljenje. Jer i on je stari prijatelj Matičinih Dana i proljeća u Mostaru...