'Moje dijete je prije svega Hrvat i učit će o padu Vukovara!': u javnost procurili detalji sa suđenja

Severina, Milan Popović

Oko odgoja djeteta, njegova mjesta stanovanja i vremena koje provodi što s majkom, što s ocem, već su se izraspravljali, a ovoga puta na tapetu se našlo Aleksandrovo školovanje. U javnost su procurili detalji sa suđenja koje je prenio tabloid Blic.
Prenose kako je Milan izričito zahtijevao da se njegov sin školuje u Internacionalnog školi u Zagrebu. Tu bi dijete bilo u mnajim razredima, s manjom grupom učenika, kaže, a osim toga sve bi učilo na - engleskom.


Splićanka se na to navodno pobunila, jer smatra da bi njen sin najprije trebao naučiti materinji jezik. U čemu su već mnogi komentatori na društvenim mrežama prepoznali 'nametanje vlastite volje', svim argumentima unatoč.


"On je u vrtiću počeo učiti pisati na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora najprije savršeno naučiti svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike", misao je vodilja kojom 'ide' pjevačica, piše dalje Blic.
Valjda je i sutkinja argumente uvažila, jer Milan se vrlo brzo preusmjerio na ostale 'opasnosti' koje vrebaju u javnim hrvatskim školama. Smatra da bi djeca Aleksandra mogla zezati što mu je otac Srbin, zlostavljati ga čak.


"Kao primjer navodim da djeca u školi obilježavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao biti izložen diskriminaciji vršnjaka", jedna je u nizu Milanovih primjedbi.
Severina mu je uzvratila, u svom stilu.


"Prije svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska, te je riječ o dijelu povijesti o kojoj će Aleksandar, kao i svako drugo dijete, učiti u školi", odlučna je u dopisu koji prenosi Blic.


Suđenju se još uvijek ne nazire kraj, a školovanje je samo jedna u nizu tema koje Severina i Popović trebaju raspraviti. No jedna je i od važnijih, samo je pitanje čiji će argumenti nadjačati.