Mlađa sestra Miley Cyrus s 9 godina reklamira rublje uz štangu za striptiz

U Hollywoodu je granica između onog što se događa pred kamerama i stvarnosti toliko tanka da često prsne kao mjehur od sapunice, i iz mašte se u život zna preliti i lijepih i ružnih stvari. A kako se film i glazbena scena često bave stvarima koje nisu za djecu, to prelijevanje u stvarnost zna ponekad poplaviti i one kojima takvi sadržaji nisu namjenjeni.

Kad se u "tvornici snova" u kojoj su glamur, slava i basnoslovne zarade neprekidno pred nosom, pobrka moguće i moralno, obično ono što je moralno bude glatko poraženo. Tako se moglo dogoditi da još u sedamdesetima majka lijepu 13-godišnjakinju pusti samu na foto session kod Romana Polanskog, gdje je dobila alkohol, drogu i bila prisiljena na seksualne aktivnosti. A ako netko misli da je takva "sve može" permisivnost specijalitet šezdesetih i sedamdesetih u kojima se nije znalo tko pije, tko plaća a tko je bez gaća, stvarnost neprekidno nudi dokaze da hollywoodski roditelji i danas znaju "izgubiti kompas".

Billy Ray Cyrus je poluuspješni country pjevač sa samo jednim zbilja velikim hitom (iritantni "Achy Breaky Heart" iz 1992.), ali one vrhunce slave oko kojih je on stalno bio "tu negdje" dosegla je njegova kćer destiny Hope Cyrus, poznatija kao Miley, Disneyevom dječjom TV serijom "Hannah Montana". U toj seriji, namijenjenoj uglavnom marketinški najzahvalnijem tween tržištu (predtinejdžerkama od 8 do 12 godina), Miley glumi sasvim običnu tinejdžerku s tajnim identitetom rock-zvijezde (!), a Billy Ray glumi njezinog oca. Status zvijezde na omladinskom tržištu donio je Miley mjesto na popisu "100 najutjecajnijih osoba svijeta" i milijunsku zaradu, ali i teret slave s kojim se ona i njezina obitelj moraju nositi.

 

A da takav teret zna ponekad skliznuti s pleća onih koji ga nose i zapasi u oblast nedoličnih stvari, pokazuje nedavni primjer Mileyine mlađe sestre Noah Cyrus. Već prije tri mjeseca, bračni par Cyrus doživio je žestoke kritike jer je toj 9-godišnjoj curici dopustio da se za maškare na Noć vještica odjene u suknju, mrežaste čarape i čizme (s odgovarajućom šminkom) koje ne bi izgledale neuobičajeno na nekoj "prijateljici noći" koja na ulici pokušava privući mušterije.

 

A nedavno je Noah, koja također počinje glumačku karijeru (dala je u američkoj sinkronizaciji glas glavnoj junakinji novog crtića Hayaoa Miyazakea) dobila manekenski angažman kod tvrtke Ohh La La Couture. Problem je u tome što je u pitanju mankenstvo intimnog rublja, a Noah Cyrus i njezina vršnjakinja i kolegica se ne samo na slikama namještaju u izazovne poze nego su se upustile u poziranje oko – štange za striptiz!

 

Pedofili se vesele tim fotografijama (mi se ispričavamo što ih objavljujemo kao ilustraciju), mala Noah se kao i svako dijete veseli što je u središtu pažnje, a Billy Ray i Leticia Cyrus niti ne traže onaj moralni kompas koji su negdje izgubili; u hollywoodskom okruženju lako je takvu "sitnicu" zametnuti...

vecernji list