Michelle otkrila što je dobila od Melanije

Melanija Trump, Michelle Obama, poklon

Supruga bivšeg predsjednika SAD-a i nekadašnja prva dama Amerike Michelle Obama kod Ellen DeGeneres napokon je rekla što je točno dobila od supruge predsjednika Trumpa, Melanie Trump.

Sadašnja prva dama je, naime, tijekom Trumpove inauguracije prije godinu dana Michelle uručila plavi paket koji je, čini se, bio kupljen u Tiffanyju. Bio je to protokolarni problem jer su se uskoro bivši predsjednik Barack Obama i novoizabrani Donald Trump sa suprugama trebali slikati na stepenicama Bijele kuće.

Tijekom fotografiranja ne smiju imati ništa po rukama a Michelle nije znala gdje bi odložila poklon.

- Postoji cijeli taj protokol, točno znamo gdje moramo stajati, što raditi, gdje gledati. Nikada prije nisam u takvom trenutku dobila poklon pa sam si mislila 'ok, što sada, gdje s tim?'. Svi su već otišli i nije bilo nikoga od zaposlenih da preuzme paket - rekla je Obama i prekinula jednogodišnja nagađanja o sadržaju poklona - bio je to, kako kaže, vrlo lijepi okvir za slike.

Protokol nalaže da se svi diplomatski pokloni predaju u ured šefa protokola Bijele kuće, nikako se ne uručuju osobno. Ured šefa protokola zaprima poklone, sortira ih, označuje i onda pokazuje onima koji su ih dobili. Nepoznavanje sustava neke je nagnalo da se odmah zapitaju kako će 'Trumpovi onda s kompliciranijim temama', dok su drugi komentatori zaključili kako je riječ o 'prekrasnoj gesti'.

S obzirom na Trumpove napade na Obamu, i Obaminu jasnu javnu podršku protukandidatkinje Hillary Clinton već ionako nategnuto i neugodno 'druženje' na stepenicama dodatno je zakomplicirao poklon radi kojeg se Michelle Obama vrtila 'kao muha bez glave' pokušavajući smisliti gdje će ga odložiti, a u isto vrijeme održati konverzaciju s Melanijom.

Na kraju je, kaže bivša prva dama, situaciju spasio njezin suprug koji je uzeo poklon, na nekoliko sekundi napustio trojac na stepenicama i odložio paket iza vrata.

Društvene mreže mjesecima su se zabavljale 'protokolarnim neugodnjakom', a Michelleino je lice ubrzo pretvoreno u meme i gyph koji su dugo harali internetom. Međutim sve do sada nitko nije uspio otkriti što je to bivša manekenka poklonila Obaminima. Mnogi su se šalili da su u paketu Trumpova porezna izvješća, Melanijin poziv u pomoć, Donaldova uokvirena slika ili da pak Melania Michelle vraća njezin govor koje je besramno iskopirala tijekom kampanje.