Mia Begović glumi u filmu Slavena Knezovića

Slaven Knezović, mia begović

Poznati glumac Slaven Knezović ovih je dana zatrpan poslovnim obvezama.

Osim što ga imamo prilike gledati u brojnim filmovima i televizijskim serijama domaće produkcije, ovaj mostarski glumac odlučio se 'baciti' i u producentske vode, a trenutačno priprema svoj prvi dugometražni igrani film naslova 'Ines'. Jednu od glavnih uloga u njegovu novom projektu imat će i poznata hrvatska glumica Mia Begović.

Tužna priča o silovanoj djevojci

- Radnja filma govori o mladoj djevojci Ines, koja u svojim najosjetljivijim godinama doživi silovanje. Taj događaj ostavi duboki trag u psihi srednjoškolke čije je odrastanje tek započelo, a ona se putem 'flashbackova' tijekom filma vraća u svoju prošlost odnosno život kakav je imala prije tog nesretnog događaja - otkrio nam je Slaven Knezović detalje o svom novom filmskom projektu.

Cijeli film financirat će 'Eurofilm', produkcijska kuća koju je Slaven Knezović osnovao prije nekoliko mjeseci. Kako doznajemo, film će se snimati pod redateljskom palicom Biljane Čakić Veselić. Poznata redateljica rodom iz Vinkovaca dosad je snimila nekoliko vrlo uspješnih igrano-dokumentarnih serija, a od kojih je najpoznatija njezina biografska priča o Mariji Jurić Zagorki, najčitanijoj hrvatskoj književnici i prvoj političkoj novinarki u Jugoistočnoj Europi. Premijeru tog filma imali smo prilike gledati u listopadu 2007. godine, a točno mjesec dana uoči pedesete obljetnice Zagorkine smrti 29. studenog 1957. godine.

Osnivač Filmskog festivala u Mostaru

Slaven Knezović široj je javnosti poznat kao osnivač i direktor filmskog festivala 'Dani Filma Mostar' koji je započeo s radom prije tri godine i najvažniji je kulturni događaj u njegovu rodnom Mostaru. Posljednji mostarski festival održan je u prosincu prošle godine, a svečanom otvorenju prisustvovao je Slavenov prijatelj i bivši predsjednički kandidat Dragan Primorac. Uz njega, u Mostaru smo imali prilike vidjeti i naše poznate glumice i glumce; Miu Begović, Ankicu Dobrić, Špiru Guberinu, Ivicu Vidovića i brojne druge.

Za dobar film potrebno je milijun eura

Slaven Knezović i Dragan Primorac dugogodišnji su prijatelji
Photo Saša Jokić  
Slaven Knezović nam je otkrio kako još uvijek traga za glumicom koja će u njegovu filmu utjeloviti mladu djevojku Ines, a audicije su još u tijeku. Glazbu za njegov film radi Mario Knezović, Slavenov brat i frontmen poznatog bosanskohercegovačkog benda Zoster, čiji je hit 'Ko je jamio...' osvojio domaću publiku i zauzeo vrhove brojnih glazbenih ljestvica.

Razgovarajući sa Slavenom o njegovu najnovijem poslovnom projektu, zanimalo nas je i koliki novčani iznos je potrebno sakupiti da bi se napravio dobar dugometražni igrani film domaće produkcije.

- Potrebno je oko tri ili četiri milijuna kuna, najmanje. Ali, da bi se snimio film baš onako kako treba i bez previše brige o financijama treba izdvojiti oko milijun eura - otkrio nam je Slaven Knezović.

Njegova će filmska priča o Ines, kako kaže Slaven, biti jedna prava urbana priča, a više detalja doznat ćemo već na proljeće.

javno.com