Mate Bulić: Pečatu ocjena 11, to je jedan cjelovit stroj

Mate Bulić, kralj dijaspore, Mate Bilić, proložac, Velika Gospa
...s njim uglas počne pjevati hit "Domu mom". Sve se to zbivalo prošlog četvrtka kada se Bulić vratio iz Frankfurtha u svoju rodnu Hercegovinu pjevati na Večernjakovu pečatu, a ono što je doživio, priznaje, nešto je nevjerojatno.

- U svakom kontekstu ovo je jedna od najprestižnijih manifestacija u kojoj sam sudjelovao. Znao sam da je ta manifestacija od 2001., te kako iz godine u godinu sve više napreduje, ali nakon što sam i sudjelovao i vidio sve to, mogu reći da je to najveći događaj u regiji - iznosi nam Mate svoje prve dojmove nakon nastupa na Pečatu. Spomenutu pjesmu "Domu mom" pjevao je s Revijskim orkestrom, a sve to je u dvorani i pred malim ekranima zvučalo vrhunski.

- Kako je priredba prolazila, tako se i ozračje dizalo, išlo se jednom vrhuncu, stoga su svi s oduševljenjem pjevali "Domu mom" - govori nam Mate i nastavlja s pohvalama na račun Večernjakova pečata:

- Čestitam Večernjem listu i svima vama koji ste u jednom čitavom lancu kao jedan cjelovit stroj gazili do kraja i uspješno završili ovogodišnju manifestaciju. Ako mogu ocijeniti od 1 do 10, dodat ću bonus na posljednju brojku i ta će ocjena biti 11. Ne znam što se još može napraviti kada se pogleda cjelokupna priredba, od crvenog tepiha do trenutka kada su se ugasila svjetla u dvorani Hercega Stjepana Kosače, a da bi to bilo još bolje. Impresioniran sam i time koliko je ljudi iz politike, kulturne, gospodarstva, znanosti i medicine, znači čitavog javnog života BiH, ali i Hrvatske, bilo u dvorani. Svi relevantni čimbenici iz obje države bili su na Pečatu - naglasio je Bulić.

Slijedi radna sezona

Poželio je sreću Pečatu i u daljnjem radu.

- Osobno, želim Večernjakovoj ekipi da s istim žarom nastavi raditi jer je to jedan prvorazredan događaj bez kojeg ni Večernjak ne bi bio to što jest - istaknuo je "kralj dijaspore".

U trenutku dok smo s njim razgovarali, u pozadini se čula vriska unuka, kojim je trenutačno zaokupljen. Kći Katja rodila je dječaka na blagdan Sveta tri kralja, a prvi unuk veliki je miljenik legendarnog pjevača koji mu posvećuje svaki slobodan trenutak. Ipak, ljeto je pred vratima, a time i više posla, stoga se Mate uz obiteljske obveze svakodnevno priprema za radnu sezonu.

- Korizma je vrijeme zatišja, proslavit ćemo naš najveći blagdan Uskrs, a nakon toga slijedi užurbaniji radni ritam. U smiraj ljeta, kada odradimo i završni koncert koji pravimo mi Blatničani, okrenut ćemo se novim pjesmama. Svakodnevno o njima razmišljam, tražim teme koje ću obrađivati, i u smiraj ljeta, a osobito u jesen posvetit ću se stvaranju novih pjesama - kazao je za kraj jedan od najpoznatijih pjevača s ovih prostora.

Večernji List