Mario Knezović Zoster: Pišem i proživljavam...

Zoster, Mario Knezović, Mario Knezović, Zoster, Mario Knezović, Zoster, Grupa Zoster, Mario Knezović, Zoster
Zoster smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše.

Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije. I ljubavi naravno...
Kako je nastao Zoster i odakle ideja za ime benda?

Prošlo je deset godina od nastanka Zostera. Prvi album je izašao 2005. godine, a drugi 2007. Ime Zoster označava herpes, pad imuniteta tijela, a bend je pad imuniteta društva.

Jeste li se nadali da će Vaš album prvijenac biti tako dobro primljen?

Mi smo iskreno radili, a ljudi su to vidjeli i prihvatili. Posadili smo sjeme, bio je dobar plod.

Odakle inspiracija za tekstove pjesama i kad ste napisali “'Ko je jamio, jamio”, jeste li mislili na političare?
Inspiracija je iz života. Fraza 'ko je jamio, jamio služi odnosu malog i velikog lopova. Velikog hvale, malom skidaju kapu. Ta fraza je postala općepoznata kada je Ljubo Ćesić Rojs izrekao u Saboru.

Pjevač, tekstopisac, glumac. Gdje se najviše pronalazite?
U pjevanju i pisanju se najviše pronalazim. Pišem i proživljavam. Da je netko drugi to otpjevao, ne bi imalo isti odraz.

Koliko se promijenio odnos sredine prema Vama i koliko ste se Vi promijenili otkad ste postali poznati?
Ne znam, to trebate nekog drugog pitati. Ali, čovjek se stalno mijenja, supstanca ostaje ista. U Mostaru smo dobro primljeni i Mostar je moj dnevni boravak, tu se dobro osjećam, tu sam kod kuće.

Imali ste dosta zapaženu ulogu u  filmu “Cirkus Columbia” Danisa Tanovića. Kakva je bila atmosfera na snimanju filma?Atmosfera je bila super. Izuzetno mi je drago što sam bio dio te ekipe. Imao sam privilegiju raditi s takvim ljudima. Kada je završilo snimanje, počeli su mi nedostajati i ekipa  s kojom sam radio i atmosfera na snimanju.

Dosta bh. glazbenika se žali kako nisu dobro medijski zastupljeni u regiji. Je li Zoster dovoljno zastupljen u medijima susjednih zemalja?
RH je razvijenija industrijski, tamo je razvijenija i medijska konkurencija što nije slučaj u BiH. Medije prvenstveno doživljavam kao nešto gdje mogu pratiti što se događa.

Koji su sljedeći planovi Zostera?
Sad radimo novi album. Imamo puno pjesama i od njih ćemo raditi odabir. Što se tiče koncerata, nadam se da ćemo u proljeće krenuti u nove avanture.

Razgovarala: Matea Bulić/pogled.ba