FOTO  Maja Sabljić i Lucija Vrcić pobjednice PERWOLL NEW GENERATION 2015

NIVEA BH, Nivea BH Fashion Week Sarajevo

...u sklopu 35. Nivea BH fashion Week Sarajevo, prikazat će svoju novu kolekciju odjeće kreativni modni dvojac raskošnog talenta Maja Sabljić i Lucija Vrljić.

Kažu nam da je realizovana u njihovom ateljeu proteklih mjeseci još jedna modna senzacija, koju će kao što smo to do sada navikli pratiti poseban perfomans. Dio kolekcije predstavljen je javnosti i u okviru kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u okviru koje Delila Softić zaštitno lice 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo pozira u kreaciji ovog talentovanog dizajnerskog dvojca.

Modna revija Maje Sabljić i Lucije Vrcić je na programu 15.11. u Hotelu Holiday s početkom u 20:00h, gdje će za frizuru biti zadužen Frizerski salon Dany, a za make up Nikolina Knežević.

"Kolekcija koju smo radile Lucija Vrcić i ja, je inspirisana platnenim vezom, koji imitira tkaninu. Prepletaj je ubačen na različite krojne dijelove odjevnih predmeta. Izrađeni su od eko kože. Bijela košulja koja je korištena za vizual 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je minimalističkog kroja na kojima su ubačeni dijelovi prepletaja, koji se nalazi na prednjoj strani i koji je s resama" - izjavila je Maja Sabljić, modni dizajner.

Inače, otkako su se Maja i Lucija pojavile na sedmici mode Nivea BH Fashion Week Sarajevo pobrale su pozitivne kritike javnosti. Razlog tome je orginalan stil dizajniranja. Žiri "PERWOLL NEW GENERATION 2015" takmičenja posredstvom kojeg se svake sezone rađaju nova modna imena u BiH tokom protekle 34. sedmice mode izabrao je od 20 finalista upravo Maju Sabljić i Luciju Vrcić za pobjednički modni dvojac projekta. Kažu da od Maje i Lucije očekujemo neočekivano.

Sponzorirani članak