Jaggerova djevojka L'Wren Scott ubila se zbog dugova?

mick jagger, rolling stones, L'Wren Scott, Smrt dizajnerice, samoubojstvo

Smrt dizajnerice

Vijest o smrti američke dizajnerice, stilistice i bivše manekenke L'Wren Scott, dugogodišnje partnerice pjevača grupe Rolling Stones Micka Jaggera, šokirala je njezine slavne klijentice i druge celebrityje koji su bili upoznati s njezinim poslovnim i privatnim životom. Scott je, podsjetimo, pronađena obješena u svom stanu u New Yorku, u ponedjeljak u jutarnjim satima, a policija je objavila da njezinu smrt tretira kao samoubojstvo.

Poznata dizajnerica sa 70-godišnjim je Jaggerom u vezi od 2001. godine, kada se ikona britanskog rocka rastala od Jerry Hall. Pjevač koji se trenutačno sa svojim bendom nalazi u Australiji preko svojeg je glasnogovornika poručio da je potpuno šokiran, a demantirao je i nagađanja o tome da su njih dvoje prekinuli, nazvavši ih 100 posto neistinitim glasinama.
Patila od depresije

Dok američki mediji pišu kako 49-godišnja Scott nije ostavila oproštajnu poruku pa se o razlogu njezina samoubojstva može samo nagađati, strani mediji pretpostavljaju da si je život oduzela zbog depresije i poslovnih podbačaja. Objavljeno je naime da je dizajnerica bila u financijskim problemima, točnije da je njezina tvrtka LS Fashion LTD dugovala sedam milijuna dolara, a Jaggerovu pomoć u rješavanju tog problema nije željela. Pretpostavlja se da je upravo zbog financijskih problema otkazala zadnju modnu reviju što je trebala biti održana prošlog mjeseca u sklopu Londonskog tjedna mode. Posljednju kolekciju, inspiriranu japanskom kulturom, Scott je predstavila u rujnu prošle godine.

Rođena kao Luann Bambrough, Scott je odrasla kao usvojeno dijete u mormonskoj obitelji. Visoka čak 191 cm, u svijet mode ušla je nakon srednje škole kada je počela raditi kao manekenka u Parizu. Devedesetih je radila kao stilistica, dok je prvu modnu kolekciju »Little Black Dress« predstavila 2006. godine. Zahvaljujući svojim haljinama uskih krojeva u kojima su zablistale brojne hollywoodske zvijezde, u međuvremenu je postala jednom od najpoznatijih dizajnerica u Velikoj Jabuci.

- L'Wren je bila potpuna perfekcionistica, osoba koja je u potpunosti odražavala sve što je predstavljala njezina fantastična odjeća - snagu karaktera u kombinaciji sa snažnim i samouvjerenim stilom, poručila je legendarna urednica Voguea Anna Wintour.
Hvaljena dizajnerica

Osim što je bila hvaljena modna dizajnerica, Scott je kreirala i kolekciju makeupa, dizajnirala je cipele, torbice i naočale, a prošle je godine kreirala i posebnu minikolekciju za modni brend Banana Republic. Vijest o smrti miljenice brojnih poznatih dama iznenadila je njezine prijatelje, klijentice i kolege kao što je glazbenik Bryan Adams, bivša Jaggerova supruga Bianca Jagger, modni dizajner Marc Jacobs i glumica Nicole Kidman koja je s njom prijateljevala 25 godina, a koja je jučer poručila da je u šoku te da nije u stanju ništa drugo reći.

Nakon vijesti o smrti američke kreatorice i dugogodišnje partnerice Micka Jaggera, Rolling Stonesi su otkazali planirani koncert u australskom gradu Perthu. Legendarni britanski bend tim je nastupom večeras trebao započeti turneju po Australiji i Novom Zelandu tijekom koje je bilo predviđeno šest nastupa. »Zasad nisu dostupne nikakve daljnje informacije, molimo one koji su kupili karte da ih zadrže do iduće obavijesti«, objavio je jučer promotor koncerta Frontier Touring na svojoj Facebook stranici.

Zbog smrti očeve djevojke Jaggerova je kći, manekenka Georgia May Jagger otkazala ovotjedni nastup na Melbourne Fashion Festivalu.

novilist.hr