Iznenadit ćete se! Evo što će biti najskuplje na svadbi Meghan Markle i princa Harryja

kraljevsko vjenčanje

Princ Harry i Meghan Markle u centru su pozornosti cijelog svijeta. O detaljima kraljevskog vjenčanja priča i piše se tjednima, a zanimljiv aspekt svakako je i onaj financijski. Ne treba biti matematičar da biste shvatili da će njihova svadba biti poprilično skupa. Stručnjaci tvrde - i preko tisuću puta skuplja od prosječne britanske ili američke svadbe.

Da podsjetimo, par će se vjenčati u subotu, 19. svibnja u kapelici St. Georgea u Windsoru. Troškove svadbe snosit će Kensingtonska palača, a očekuje se da će se svota popeti do vrtoglavih 32 milijuna funti. Najviše će, piše Business Insider, otići na osiguranje. Ništa čudno, nije ni svadba Kate Middleton i princa Williama bila puno jeftinija. Troškovi su iznosili oko 24 milijuna funti.

Osiguranje će zaista biti najskuplje i najvažnije. Na njega će se potrošiti oko 30 milijuna funti. Uključuje snajperiste, policajce u civilu, dronove, vojnu tehnologiju koja će biti tu u svrhu zaštite para, ali i cijele kraljevske obitelji. Sve ostalo, dakle između dva i tri milijuna funti otići će na hranu, slastice, zabavni dio programa, garderobu i medeni mjesec para.

Troškovnik bi otprilike mogao izgledati ovako:

Hrana i piće - Par će na to potrošiti nešto manje od pola milijuna funti.

Vjenčanica - Oko 300 tisuća funti. Vjenčanicu će Meghan Markle financirati sama. Očekuje se da će se glumica odlučiti na tradicionalan dizajn s jedinstvenim detaljima.

Veliki šator - Prostor ispred kapelice u kojoj će se vjenčati treba osposobiti za sve goste koji će prije obreda boraviti na otvorenom. Veliki šator otprilike bi mogao koštati oko 350 tisuća funti.

Medeni mjesec - Iako se ne zna koliko će koštati, ostatak iznosa lako bi mogao otići na luksuznu i privatnu lokaciju na kojoj će se par odmarati.