Ivana Banfić otkrila: 'Dosta mi je grada i postajem farmerica'

ivana banfic

... se odreći užurbanoga gradskog života te se sa suprugom Krunom Ladišićem preseliti na selo i posvetiti uzgoju vlastite hrane, piše 24sata.hr. - Dugo sam osjećala poriv da otiđem živjeti u skladu s prirodom - govori Banfić, koja radi na posljednjim pripremama za preseljenje na selo koje se nalazi na rijeci Kupi.

- Ne selim se daleko, nego u Staru Drenčinu kraj Siska. Suprug ondje ima djedovinu. Imanje je bilo zapušteno i odlučili smo ga urediti - objašnjava Banfić. Pjevačica planira sagraditi vlastiti permakulturni centar.

- Volim jesti hranu koju sam sama uzgojila prirodnim metodama. Za početak ću uzgajati organsko voće i povrće za vlastite potrebe, a dio ću podijeliti i prijateljima - kaže Banfić. Tijekom godine, najavljuje, pripremat će zimnicu, dok zimi planira putovati svijetom. Pekmeze i marmelade radit će sama, u čemu već ima iskustva.

- Dok sam bila mala, čuvale su me bake, tako da mi je izrada zimnice sasvim normalna stvar. Što me nisu naučile bake, naučila sam sama - tvrdi Ivana ponosno. Glazbena karijera joj je sad u drugom planu.

- Ne mislim više snimati nove pjesme i albume. Mislim kako ću se povući i pjevati samo u svojem selu obitelji i prijateljima. Ali tko zna - kaže Ivana, koja je zadovoljstvo našla u hodanju kroz šumu. Radi i građevinske poslove.

Večernji list