Ispovjest slavne manekenke: Rođena sam sa oba pola

Hana Gabi Odiel
Naime, Hana Gabi Odiel rođena je sa nespuštenim testisima koje je sa 10 godina odstranila nakon što su je liječnici upozorili da bi mogli da prouzrokuju rak.

Inače, interseksualci su ljudi rođeni sa karakteristikama oba pola, a prema UN, s ovakvim stanjem rađa se 1,7 posto djece.

- Vrlo mi je važno da razbijem tabu. U ovom trenutku trebalo bi da svi mogu slobodno da govore o tome. U jednom trenutku nakon operacije doznala sam da neću moći da imam djecu i da neću dobiti menstruaciju. Znala sam da nešto sa mnom nije u redu - rekla je za Odiel koja je rođena sa sindromom androgene rezistencije.

Sa 18 godina podvrgla se još jednoj operaciji pri kojoj je rekonstruisala vaginu.

Ipak, cijela situacija je bila za nju vrlo stresna i željela je o tome da progovori kako drugi roditelji ne bi svoju djecu podvrgavali nepotrebnim operacijama.

- Biti interseksualac uopće nije tako strašna stvar. Samo da su od početka bili iskreni, ne bi ovo bila takva trauma.

Njen suprug, Džon Sviatek, također model, rekao je da je nevjerojatno ponosan na svoju suprugu jer je progovorila o tome.

- Impresioniran sam njenom odlukom da se založi za interseksualnu djecu kako bi sami imali mogućnost da izaberu što će da rade sa svojim tijelom - zaključio je.

Njenu odluku pohvalio je i ženski magazin Vog i opisao taj čin kao nevjerojatnu hrabrost.