FOTO  Ines Jovanović: Uživam i u snimanjima i u revijama podjednako

Ines Jovanović
......otkriva nam dugonoga 180cm visoka djevojka Ines Jovanović, zaštitno lice 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a koji će se održati od 02.11.-04.11.2014 godine u Domu oružanih snaga BiH.

Svaki model je jednom bio početnik. Kroz mnogobrojne modne agencije prolaze tisuće novih djevojaka i mladića koji žele da uspiju. Neki uspjevaju a neki se ne zadrže u ovom poslu dugo. Velika je konkurencija i mnogi bi voljeli da se bave modelingom, ali jedino osobe koje doista žele da se bave modelingom, uz puno truda i rada na sebi, uz puno strpljenja i upornosti mogu uspjeti. A da bi znali mogu li uspjeti, moraju pokušati. U svemu ovome, jako je važna potpora roditelja. Kada se zajedno s roditeljima donese odluka, sljedeći korak je prijaviti se u modnu agenciju, poslati prijavni formular, i naći matičnu agenciju koja će pomoći na putu uspješne karijere. Oni koji žele da pokušaju, mogu se javiti u inbox na FB stranicu Modna agencija Abc models ili putem prijavnog formulara koji se nalazi na webstranici www.abc-models.com (contacts).

Internacionalni brend NIVEA, upravo je mladu i uspješnu Ines Jovanović, odabrao za zaštitno lice modnog događaja NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO za 2014 godinu. Kakav je osjećaj biti zaštitno lice Nivea BH FW SA?

Kada Vas za zaštitno lice odabere NIVEA, prepoznata kao vrhunski brend širom svijeta, naravno da je osjećaj predivan! Nivea za mene znači pojam kvalitete, sviđaju mi se njihovi proizvodi gelovi za tuširanje, kupke, Cocoa mlijeko za tijelo te preparati za njegu lica. U mom ormariću su uvijek prisutni Nivea proizvodi..
Presretna sam I predivno se osjećam kao zaštitno lice vrhunskog brenda i modnog događaja.

Kako je bilo surađivati sa banjalučkim dizajnerom Markom Feherom?

Marko je divna, mlada, kreativna, talentirana i zaista pozitivna osoba, sa kojom je predivno surađivati. Snimanje je prošlo bez imalo napora. Kompletna ekipa na snimanju je bila odlična. Koristim ovu priliku da se zahvalim Marku Feheru, fotografu Saši Savičiću, frizeru Peđi Matkoviću te dragoj Lenki Keleman koja nam je ustupila studio za snimanje ove kampanje.

Je li ovaj posao ispunio tvoja očekivanja? Koliko si zadovoljna dosadašnjom karijerom?

Još uvijek idem u srednju školu, mlada sam osoba i zadovoljna sam svime što sam do sada napravila. Sva moja dosadašnja iskustva, od samog početka, bila su izuzetno lijepa i pozitivna. Za dvije godine, nosila sam revije Amine Hasanbegović na Montenegro Fashion Week, te revije domaćih i inozemnih modnih dizajnera: Emine Husedžinović, Haad-a, Istok Bratić, Marine Kosorić, Barbara Kos, Blanke Zgonjanin, Marije Perić, Aida Vrabac Trnačević, Svjetlane Vuković Cece, crnogorske dizajnerice Marine Banović, turskog dizajnera Murat Kesser, Andrea Zvono iz Dubrovnika i mnogobrojne druge.
Od modnih kuća radila sam revije a za neke od njih editorijale i photo session, među kojima bih istakla odličnu suradnju s modnom kućom Carmen Line, Nerzz, Danial's, A la mode, te inozemne brendove poput Mona, Tally Weijl, Modiana, New Yorker, Deichman i dr.... Zbog školskih obaveza propustila sam da radim revije na Istanbul Fashion Week koji se nedavno završio, te editorijal za jedan londonski online magazin. Ipak sada mi je prioritet da uspješno završim srednju školu, da se upišem na fakultet a poslovnih prilika će sigurno biti.

Zaista si radila s mnogobrojnim dizajnerima. Od navedenih, koji je tvoj omiljeni dizajner?

Teško mi je izdvojiti jednog dizajnera, jer svaki od njih ima svoje kvalitete.

Da li nam možeš otkriti neke planove i buduće poslovne angažmane?

Planiram završiti srednju školu i upisati se na fakultet, jer mi je obrazovanje na prvom mjestu. A što se tiče modelinga, ne volim planirati previše unaprijed, uživam u onome što imam sada, i svakako veselim se novim poslovnim prilikama koje mi predstoje. Veselim se suradnji s modnom dizajnericom Eminom Husedžinović i fotografom Ensad Adilović Kinez, jer ću uskoro snimati editorijal njene nove zimske kolekcije pod nazivom „All You need is love", a koja će biti prezentirana na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Zatim, predstoji mi snimanje za Ceca Fashion. A u studenom me čeka snimanje s talijanskim fotografom za "lookbook" modne dizajnerice Amine Hasanbegović. Ima tu i inozemnih planova, ali više volim da uživam u ovom momentu

Uživaš li više u snimanjima ili revijama?

Iskreno, uživam i u snimanjima i u revijama podjednako!

Koliko imaš vremena za sebe? U čemu uživaš u trenucima slobodnog vremena?

S obzirom da idem u srednju školu, te da pored škole imam i druge aktivnosti kao što su modeling, gluma i ples, to mi ne ostaje mnogo vremena za sebe. Često sam u pokretu, putujem. Ulažem više napora, jer ne želim da zapostavim ni školu, ni posao. Slobodno vrijeme volim provoditi sa svojom porodicom, prijateljima i meni dragim i bliskim osobama.

Za posao kojim se baviš, dobar izgled je od presudnog značaja. Koliko vodite računa o svojoj ishrani i načinu života?

Mogu reći da dovoljno vodim računa o ishrani i načinu života. Svoju vitku liniju održavam raznim treninzima, ali je ishrana u biti najvažnija. Dnevno pijem dosta vode i jedem raznovrsnu i zdravu hranu. Mnogo volim jesti ribu, voće i povrće.

I za kraj, u toku je ONLINE CASTING za 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo i do kada traju prijave?

Povodom predstojećeg najznačajnijeg modnog događaja 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u toku je ONLINE CASTING - te ovim putem pozivamo sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila na: [email protected]
ONLINE CASTING za 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je u toku, a rok za prijavu je 31.10.2014 godine.

Najboljima će se, pružiti prilika da rade revije na bh. sedmici mode u novembru 2014, ali i mogućnost da se predstave ino modnim skautima koji dolaze iz Francuske, Turske, Italije i Kine.