FOTO/VIDEO  Hrvatski mariachi ponovno oduševili publiku - Los Caballeros

hrvatski mariachi, Los Caballeros, 27. Brodsko glazbeno ljeto

koji su na otvorenoj pozornici, ispred KKD-a u sklopu 27. Brodskog glazbenog ljeta okupili 500-tinjak Brođana svih generacija.
Riječ je o glazbenicima koji već skoro dva desetljeća suvereno gospodare hrvatskim i širim prostorima šireći duh latinoameričke glazbe, a brojnim nastupima u Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Austriji... potvrđuju svoj međunarodni uspjeh. Zadovoljstvo ponovnim susretom nisu krili ni mariachi započevši koncert s vječnom pjesmom "Guadalajara", nakon čega su se nizale uspješnice romantičnih bolera, veselih ljubavnih pjesama, iz Venezuele, iz vremena meksičke revolucije, polke i ples bamba, tipičan za Verakruz.
No, nije izostala ni tužna, ali nježna, najviše puta u povijesti glazbe snimana pjesma - "La Paloma". U vreloj ljetnoj noći hrvatski mariachi su razgalili dušu i publiku podigli na noge. Harmonični spoj gudačkih instrumenata, truba i vrsnih pjevača još jednom su dokazali kako su sinonim za dobar provod i uživanciju.
Širile su se dobre vibracije, a raspoloženje publike je iz pjesme u pjesmu raslo, pjevalo se i mrdalo kukovima, pa su se nakon dvosatnog koncerta upornim pljeskom na pozornicu vratili uvijek dobro raspoloženi glazbenici koji su Brođane počastili još dvjema pjesmama. I obećali su se vratiti, a to je poželjela i brodska publika, nakon još jedne nezaboravne večeri.