HBO odabrao Gorana Bogdana!

goran bogdan
... bit će Goran Bogdan, doznaje Jutarnji list neslužbeno iz pouzdanih izvora.

Iako sam glumac nije želio komentirati tu informaciju zbog strogog produkcijskog ugovora, Bogdan, koji je već surađivao s HBO-om na seriji "Fargo", navodno bi trebao biti jedan od četvero junaka priče, najavljene kao "gorka oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjega društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba".

Iz produkcije nisu htjeli komentirati nikakve informacije vezane uz glumačku postavu serije, čije bi snimanje trebalo početi za otprilike dva tjedna.

Seriju će režirati poznati bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović, do kojeg novinari nisu uspjeli doći jer trenutačno boravi u Beču, gdje se prikazuje retrospektiva njegovih filmova, piše portal Jabuka.tv.

Scenarij od šest dijelova za "Uspjeh" napisao je Marjan Alčevski, autor mlađe generacije čije je djelo pobijedilo na natječaju HBO-a Adria nazvanom "First Draft". Kako je rekao novinarima Jutarnjeg, nije očekivao da će baš njegov rad biti odabran za odlazak u produkciju, ali, s druge strane, da nije vjerovao da ima potencijala, ne bi se ni prijavljivao. "Vrlo sam uzbuđen zbog cijelog projekta.

Natječaj za odabir scenarija bio je objavljen još 2016. godine, a rezultati su stigli u travnju prošle godine.

Otada je trajao proces razvoja scenarija u kojem sam pisao preostale epizode. Sveukupno sam seriju pisao 11 mjeseci", ističe Marijan Alčevski, koji se pisanjem bavi već 12 godina. O svojem najnovijem projektu, kako kaže, zbog strogog ugovora ne može otkriti mnogo.

Ipak, podijelio je podatak da je riječ o seriji u kojoj se paralelno prati živote više likova.

"To je drama smještena u Zagrebu u sadašnjosti. Konkretno, u Novom Zagrebu. Radi se o četvero ljudi, naizgled običnih, koji su pritisnuti raznim okolnostima i suočeni s jednom vrlo nasilnom situacijom nakon koje pokušavaju vratiti svoj život u normalu", objašnjava Alčevski te dodaje da serija nije snimljena prema stvarnim događajima, ali da je uvjeren da će gledatelji u njoj uspjeti prepoznati neke stvarne situacije koje su ga inspirirale./HMS/