Goran Bregovic pozvao fanove na koncert pod Bijelim brijegom

bijelo dugme, goran bregović, alen islamović, Grupa Zoster, Zoster, bijelo dugme, goran bregović, Mostar

...i sahrane 7. kolovoza na radost brojnih fanova nastupit će na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru. Svi posjetitelji moći će uživati u izvođenju hitova Bijelog dugmeta, ali i nekih od najvećih hitova Bregovićeve solo-karijere.

Tim povodom u kratkoj videoporuci Bregović je pozvao svoje fanove na zajedničko druženje u gradu na Neretvi.

- Zdravo svima u Hercegovini. Četrdeset godina je prošlo kako je „Bijelo dugme" snimilo svoju prvu ploču i volio bih da to proslavimo zajedno 7. avgusta na stadionu pod Bijelim brijegom. Bit će Alen Islamović, ja i moj orkestar. Bit će ludo i ne brinite- ko ne poludi, taj nije normalan - poručio je Bregović.

Turneja "Ko ne poludi, taj nije normalan" je počela 14. lipnja prošle godine koncertom u Ljubljani, a uslijedili su nastupi u Beču, Cirihu, Minhenu, Skoplju, New Yorku, Chicagu, Torontu, Novom Sadu, Budvi (doček Nove godine), Dubrovniku i drugim gradovima širom svijeta. Predviđeno je da turneja traje tri godine i da obuhvati šezdeset gradova od Aljaske do Australije.

Na koncertu u Mostaru kao predgrupa „Bijelom dugmetu" nastupit će popularni mostarski „Zoster", a duga je lista poznatih imena koja bi željela da 7. kolovoza nastupe sa Bregom i Islamovićem.

Karte za ovaj spektakl već su puštene u prodaju po cijenama- gornja tribina 10 KM, donja tribina 20 KM, VIP donja tribina 30 KM, Fan pit 50 KM, Fan pit diamond 60 KM, VIP press sjever 30 KM, VIP press jug 30 KM, VIP loža 100 KM.