FOTO/VIDEO  Godina Marka Perkovića Thompsona

Marko Perković Thompson, Ora et Labora, dvd, Thompson - Poljud Live, Maranatha, Samo je ljubav tajna dvaju svjetova, najprodavanije izdanje

APSOLUTNI VLADAR GLAZBENE SCENE

Prošla godina je definitivno bila u znaku Marka Perkovića Thompsona. Nakon sedam godina studijske stanke, Thompson je objavio album "Ora et labora", dosad produkcijski najsloženiji album koji je nastajao dvije godine. Album "Ora et labora" je i službeno najprodavanije prošlogodišnje izdanje u Hrvatskoj od svih domaćih i stranih izdanja.

Osim toga, album "Ora et labora" je i najprodavanije hrvatsko izdanje na iTunesima u 2013. godini koje je u travnju bilo na top 5 ljestvici najprodavanijih albuma u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, zajedno s imenima kao što su The Beatles, Bruce Springsteen, David Bowie, AC/DC i Eric Clapton.

Osim toga, Thompson je napravio i veliku turneju na kojem je okupio sjajan bend i održao veličanstvene koncerte pred više od 100 000 ljudi. Osim "starosjedioca" Tihe Orlića na basu, uz Thompsona smo na pozornici vidjeli Ivicu Bilića na bubnju, Ivana Ivankovića na gitari te Duju Ivića na klavijaturama. Veliku koncertnu turneju Thompson je započeo pred 50 000 ljudi na splitskom Poljudu, nastavio u mnogim gradovima diljem Hrvatske i BiH, rasprodao zagrebački Dom sportova, a prošlogodišnji dio turneje završio u Vukovaru 29. prosinca. Koncerte su obilježili glazbeno-produkcijski događaji na najvišoj razini te set lista sastavljena od pjesama s novoga albuma, ali i najboljih dosadašnjih hitova, od laganijih do žestokih pjesama. Publika, koja je zajedno s bendom pjevala sve pjesme, imala je priliku uživati u prekrasnoj atmosferi i sjajnim koncertima.

U studenom je objavljen i DVD "Thompson - Poljud Live". Na dvostrukom DVD-u u trajanju preko tri sata cijeli je koncert sa 25 sjajnih pjesama i bonus DVD-om na kojem se nalazi sve o snimanju novog albuma "Ora et labora", snimke s prvog koncerta na turneji u Münchenu, kao i scene iz backstagea s poljudskog koncerta. Do kraja 2013. godine je povodom 15 godina od objavljivanja, reizdan album "Vjetar s Dinare". Snimke su ponovo masterirane u tonskom studiju Croatia Recordsa, a CD je opremljen novim ovitkom poštujući originalno idejno oblikovanje.

Video spotovi i singlovi "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", "Nema predaje" i "Maranatha" su na YouTubeu dosad pogledani oko 5 milijuna puta.



M.B./hrsvijet.net