FOTO/VIDEO   Festival filma Les Arcs: Sviličićev film 'Takva su pravila' nagrađen

hrvatski film, film, emir hadzihafizbegovic, Ognjen Sviličić, Takva su pravila, film
Sviličićev film već je ostvario uspješnu festivalsku karijeru, najnovija nagrada osma mu je po redu - nakon priznanja dobivenih u Veneciji u programu Horizonti te na festivalima u Varšavi, Cottbusu, Stockholmu i Minsku, izvijestio je u subotu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Drama »Takva su pravila« prati bračni par, roditelje, koji se nakon proživljene tragedije suočavaju s hladnim birokratskim sustavom, utemeljenom na krutim pravilima koja im nimalo olakšavaju situaciju.

Glavne uloge u filmu imaju Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović , za koju je nagrađen u Veneciji, te Hrvoje Vladisavljević.

Festival europskog filma Les Arcs je opsegom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

Producenti su Damir Terešak (MaXima Film, HR) i Janja Kralj (KinoElektron, FR), a koproducenti Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions, SR) i Svetozar Ristovski (Trice Films, MK).

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) - fonda Aide aux cinemas du monde.